Martin Komárek: Zaorálku, Zaorálku, copak to máš za morálku

18.08.2017 17:37

Zaorálek napsal na Facebook: „Firmě se vyplatí nabírat co nejlevnější pracovní sílu. Andrej Babiš po mně opakovaně chtěl přijmout do ČR sto padesát tisíc lidí z Ukrajiny a z dalších cizích zemí. Takoví byznysmeni nehledí na prospěch českých občanů, ale na to, jak stlačit cenu práce co nejníže.“

Martin Komárek: Zaorálku, Zaorálku, copak to máš za morálku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Vím, že volení boj je krutý, osobní a zcela se příčí mému vcelku vyvinutému smyslu pro fair play. Ale beru to. Jen z toho odstupuji.

Idiotismus mě dohřeje vždy a všude.

Tady je to idiotismus spojený s pokrytectvím a totálním pohrdáním inteligencí občanů.

Proč?

Každý ví, že u nás je nejnižší nezaměstnanost v Evropě. Firmy rostou, hospodářství má namířeno k zázraku. Krom těžkopádnosti státní správy, a hloupých stavebních zákonů nás od zázraku dělí zužující nedostatek pracovních sil.

Lidé na Ukrajině jsou chudí, ale velmi často vzdělaní a hodně zruční. Jejich zájmem je si slušně vydělat u nás, aby pomohli svým rodinám v bídě. Našim zásadním zájmem je přijmout desítky tisíc inteligentních a zručných lidí. Jinak se hospodářství nebude rozvíjet, jak by mohlo.

Pokud hospodářství pokvete, bude možno dál zvyšovat minimální mzdu a ostudně nízké platy nejen dělníků, ale i učitelů a zdravotních sester. To jen například.

Zaorálek to pravděpodobně ví taky, protože IQ kolem devadesáti asi má a to na to stačí. Myslí si ale, že občané jsou blbci a uvěří každé lži, která se tváří, jako by se jich zastávala.

Jak říkám, idiotismus mě dopálí vždy a všude. Ještě víc mě však dopálí, když politik pohrdá inteligencí vlastního národa.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, myslíte, že migrační pakt projde? Podle mě je to nesmysl. A myslíte, že je šance, že EU přijde s nějakým smysluplným a účinným opatřením? Já o tom totiž dost pochybuju, když s ním nepřišla do teď. Čí je to vina? A když budete europoslancem, předložíte nějaký vlastní návrh? Má ho ANO?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nadčlověk“ Kroupa pod drobnohledem Franty a Žantovského

10:35 „Nadčlověk“ Kroupa pod drobnohledem Franty a Žantovského

Už pátý díl cyklu o lecčems a mnohém, který měl premiéru na YouTube kanálu Vladimíra Franty a obsaho…