Cabicar (TOP 09): Na navýšení platů sester žádá kraj o 16,9 milionu korun

18.08.2017 13:02

O částku 16,9 milionu korun pro 1121 vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků, kteří jsou zaměstnáni u poskytovatelů zdravotních služeb, žádá Královéhradecký kraj na Ministerstvu zdravotnictví.

Cabicar (TOP 09): Na navýšení platů sester žádá kraj o 16,9 milionu korun
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

„Do 15. srpna jsme shromažďovali požadavky od všech patnácti oslovených subjektů, kolik který na navýšení platů požaduje peněz a kolika zaměstnanců se navýšení týká. Vše jsme zkompletovali a na Ministerstvo zdravotnictví byla odeslána žádost s celkovou sumou 16,9 milionu korun,“ řekl náměstek hejtmana odpovědný za zdravotnictví Aleš Cabicar.

Navýšení platů zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu o dva tisíce korun se v Královéhradeckém kraji týká celkem 1121 pracovníků, z toho jich je 1004 v krajem založených nemocnicích a zřizovaných organizacích. Krajské organizace se o dotaci přihlásily všechny a ze sedmi ostatních subjektů, na které se dotační program vztahuje, se jich o dotaci přihlásilo šest.

Peníze navíc dostali zaměstnanci už za měsíc červenec

Nyní musí kraj počkat na rozhodnutí o přidělení dotace ze strany ministerstva. „Rozhodnutí o dotaci očekáváme na konci srpna. Pak bude předloženo ke schválení radě kraje a hned v září i zastupitelstvu. Bezprostředně po jednání zastupitelstva začneme uzavírat s poskytovateli zdravotních služeb jednotlivé smlouvy o poskytnutí dotace na výplatu peněz z ministerstva a fyzicky by je mohli jednotliví poskytovatelé dostat na konci září,“ popsal proces rozdělení peněz náměstek Cabicar.

Krajské organizace se s navýšením platů zdravotním sestrám a dalšímu zdravotnickému personálu ve směnném provozu již vyrovnaly. Peníze navíc dostali zaměstnanci, kterých se navýšení týká, už ve výplatě za měsíc červenec. „Nemocnice a příspěvkové organizace pokrývají prozatím navýšení z vlastních zdrojů a budou jim vyplaceny zpětně,“ dodal náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Seznam oslovovaných poskytovatelů zdravotnické péče, kteří žádají o dotaci na navýšení platů zdravotnických pracovníků ve směnném provozu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice