Paroubek: Ficův správný názor

18.08.2017 8:37

Robert Fico zažívá v současné době těžké dny v souvislosti s probíhající slovenskou vládní krizí. Jak se zdá, dává Fico této krizi čas k tomu, aby vyšuměla sama, i když se jistě stala nejvýznamnější událostí letní okurkové sezony na Slovensku.

Paroubek: Ficův správný názor
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Ve středu se slovenský premiér sešel se svým ministrem zahraničí Miroslavem Lajčakem, aby společně pohovořili o perspektivě Slovenska v rámci EU. A o tom, jakou cestou se chce Slovensko dát. Zda tedy na periferii EU, což je v zásadě cesta, na které se Slovensko může připojit k současnému Polsku a Maďarsku, anebo cestou k jádru Evropské unie, tedy k Německu a Francii.

R. Fico velmi správně, i uprostřed vrcholící politické krize na Slovensku, která by za určitých okolností, v důsledku jeho případné politické neobratnosti, mohla vy8ústit v předčasné volby, projevil politickou odvahu a řekl slovenským občanům, co je pro ně, dle jeho názoru, nejlepší. Ne národovecky, ne populisticky, ale jasně a státnicky. A to je dobře.

Lídři ČSSD včetně L. Zaorálka, by měli jít v této otázce podobnou cestou. Ne si všímat projektů, které v tuto chvíli nelze v České republice oživit – mám na mysli zavedení eura, které v podmínkách ČR připadá v úvahu někdy za pět, spíše šest let, ale toto je otázka vskutku kardinální, a tedy kam chce budoucí Česká republika patřit. Zatím to vypadá, zejména po pravděpodobném jmenování možném premiéra, který bude již v té době obviněn policíí, a po přimknutí se k zemím Visegrádu, které mají k EU ambivalentní vztah (Polsko a Maďarsko), že Česká republika zrovna tím správným směrem z hlediska národního zájmu nesměřuje.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…