Souhrn událostí uplynulých dní – 11.08. – 13.8.2017

Česká jablka se u nás prodávají málo, ale v zahraničí slaví úspěchy

Přestože se v českých obchodech prodávají více jablka vypěstovaná v zahraničí, existují české odrůdy, které jsou naopak v cizině oblíbené. Nejen mezi spotřebiteli, ale i vědci. Příkladem je odrůda Opal vyšlechtěná českými odborníky.

Medu bude letos málo, včelaři budou zdražovat

První letošní snůška medu byla slušná, ta druhá už však byla výrazně slabší, říká k letošní sezoně Jiří Toman ze včelařského družstva Apis. Jak dodává, u včelařů se projevovali hlavně velké lokální rozdíly.

Ministr Jurečka na Zlínsku: Africký mor prasat držíme pod kontrolou, zvyšujeme zástřelné na tři tisíce korun

Ministr zemědělství Marian Jurečka dnes jednal v Lukově na Zlínsku o aktuální situaci kolem afrického moru prasat. Prostřednictvím Státní veterinární správy požádá Evropskou komisi o revizi zamořené oblasti tak, aby myslivci mohli zdravá prasata využít ke vlastní spotřebě.

ČT: Léčebné konopí bude opět dodávat slušovický Elkoplast, bude ale dražší

Staronovým dodavatelem českého léčebného konopí bude opět firma Elkoplast Slušovice. České televizi to sdělila mluvčí Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Lucie Přinesdomová. Podle ní firma splnila všechny podmínky – zbývá už jen podpis smlouvy a udělení licence. Nového dodavatele hledal lékový ústav už potřetí.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info