Američané se děsí jaderné války. Výrobci bezpečných bunkrů mají žně

13.08.2017 16:10

Server televize KABC píše, že si Američané ve velkém nakupují bezpečnostní bunkry v ceně desítek tisíc dolarů. Děsí je slovní přestřelka mezi 45. prezidentem USA Donaldem Trumpem a komunistickým vůdcem Severní Koreje Kim Čong-unem.

Američané se děsí jaderné války. Výrobci bezpečných bunkrů mají žně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Obyvatelé Spojených států mají strach. Když se dívají na televizi a sledují další média, děsí je možnost jaderného konfliktu s komunistickou Severní Koreou. Slovní přestřelky mezi Donaldem Trumpem a Kim Čong-unem jim na klidu rozhodně nepřidávají. Najdou se však i podnikatelé, kteří díky válce slov mezi Trumpem a Kim Čong-unem prosperují. Nahlédněte do světa výrobců bezpečnostních bunkrů.

Majitel společnosti Atlas Survival Ron Hubbard prodává bezpečnostní bunkry. Jde o ochranné prostory umístěné např. pod domy Američanů, kam se mohou ukrýt v případě katastrofy nebo války a nějaký čas tu v klidu přežít. Může jít také o relativně malý bunkr, který lidem stojí na zahradě.

Pan Hunbard teď neví, kam dřív skočit. Zakázek má tolik, že je plně vytížen na několik týdnů dopředu, a pokud by si někdo chtěl objednat další bunkr, bude si na něj muset dlouho počkat.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

„Místo toho, aby mi zákazníci jako obvykle volali, sedají do auta, jedou přímo za mnou a chtějí vědět, jaké bunkry mám ještě k dispozici. A dokud jsem nějaké měl, kupovali je rovnou na místě. V celé své kariéře jsem nic podobného nezažil,“ říká majitel firmy.

Nejlevnější bunkry stojí okolo deseti tisíc dolarů, v přepočtu asi dvě stě dvacet tisíc korun. Ale pro Američany, kteří si chtějí dopřát větší luxus, jsou k dispozici bunkry i za sto tisíc dolarů. Tyto větší bunkry zahrnují koupelnu, ložnici i obývací pokoj. Člověk se v nich může cítit skoro jako doma.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…