Na Příbramsku v noci vzplála průmyslová hala, škoda jde do desítek milionů

Od hloubi noci do pozdního odpoledne zasahovali hasiči u požáru průmyslové stavby v Bohutíně na Příbramsku. Odhadovaná škoda dosahuje desítek milionů korun a případem se zabývá i policie, podle vyšetřovatelů za ohněm stojí neznámý žhář.

Že v Bohutíně hoří budova, kde se vyrábějí dřevěné podlahy, se hasiči dozvěděli před půl čtvrtou nad ránem. Vyrazilo tam osm jednotek, z toho dvě profesionální a šest dobrovolných, přiblížila mluvčí hasičského sboru Vladimíra Kereková.

Přímo v Bohutíně se museli potýkat s tím, že se hořící budově propadla střecha. Vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, který však během dopoledne odvolali. Požár se postupně podařilo dostat pod kontrolu, uhašený byl v šest hodin v podvečer.

Kolem poledne na místo přijeli odborníci na vyšetřování příčin požáru z Technického ústavu požární ochrany, na místo přivezli i speciálně cvičeného psa. „Příčinou požáru bylo úmyslné zapálení,“ sdělila Kereková. Podle mluvčí Kerekové přijel k hořícímu objektu také jednatel společnosti, která jej využívá. „Předběžnou škodu stanovil v řádu desítek milionů korun,“ uvedla.