Hlavní obsah

Škoda vrátí zpátky jméno Felicia, bude to elektromobil

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle informací německého Auto Bildu vrátí mladoboleslavská automobilka na prodejní trhy opět model pojmenovaný Felicia. Tentokráte ale půjde o elektrické auto postavené na koncernové platformě MEB.

Foto: Škoda Auto

První elektrickou Škodou bude SUV Vision E, následovat budou další elektrické modely.

Článek

Auto Bild i jeho česká mutace Auto Tip tvrdí, že nový model se bude jmenovat Felicia E. Postavená bude na podobných základech jako Volkswagen I.D. Dojezd na jedno nabití by tak byl zhruba 500 kilometrů.

Šéf strategického rozvoje koncernu VW Thomas Sedran v červenci řekl, že nový hatchback I.D. bude o 7000 až 8000 dolarů levnější než Tesla Model 3, která nyní začíná na ceně 35 000 dolarů (cca 800 000 korun). Znamenalo by to prodejní cenu pod 600 tisíc korun a za podobnou nebo možná ještě nižší částku by se patrně prodávala i Felicia E.

Foto: Volkswagen

Elektrický koncept Volkswagenu

Na trh by nový model měl přijít za čtyři roky. Prvním elektrickým modelem bude SUV Kodiaq, jenž dorazí v roce 2020. Škoda jej letos prezentovala na šanghajském autosalonu; studii Vision E mohly Novinky.cz na akci pro dva novináře z celého světa prozkoumat ještě před světovou premiérou. [celá zpráva]

Škoda název Felicia používala pro svůj poslední kabriolet (1959–1964), po spojení s koncernem Volkswagen jej měl na zádi nástupce favoritu (1994–2001).

Exkluzivně: Studii Škoda Vision E jsme důkladně prozkoumali před premiérouVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám