KOMODITY: Pomeranče + cukr = zisk 894$ +498$

Před týdnem jsem na konkrétním příkladu ukazoval, jak je možné celkem jednoduše využít toho, co na burze právě dělají pěstitelé (těžaři) komodity a jejich zpracovatelé a jakým způsobem je možné z toho profitovat. Dnes si ukážeme další dva příklady a i to, jakým způsobem jsem je zobchodoval nejenom já, ale také moji kolegové z komoditního kurzu.

Prvním příkladem nám může sloužit pomerančový koncentrát.

 

oj-cot

Pod cenovým grafem je znázorněna aktivita výše zmíněné skupiny. Křivka nalepená na horní okraj jasně svědčí o tom, že zpracovatelé pomerančového koncentrátu byli v minulých týdnech na trhu silnými kupci. To, že jsou skuteční insideři, subjekty přímo spojení s trhem fyzické komodity optimisté ohledně dalšího vývoje cen „jejich“ komodity je pro mě důležitá informace.

Velice rád bych se k nim přidal a podporuje mě v tom i to, že hodnotový indikátor, který v rámci našeho obchodování komodit používáme nám našeptával, že pomeranče jsou opravdu levné. Na druhé straně se trh nachází v silném sestupném trendu, a to je také věc, kterou bychom měli brát v úvahu. Opravdu chceme v takové situaci spekulovat na růst ceny?

Je dobré mít na své straně i nějaké důkazy o tom, že stávající trend se již, alespoň na nějakou dobu, vyčerpal.  K tomu používám několik pomůcek.

oj-dvojka-a-net

Křivka v nejspodnější části obrázku je jedním z takových „udělátek“. Kdykoli se dotkla, nebo se probojovala pod přerušovanou čáru, byl trh vždy poblíž svého dna a stávající trend byl vyčerpán. To potvrzuje také další obrázek.

oj-pinch

Zde vidíme přeprodaný stochastik ve chvíli, kdy se indikátor nad ním dostal k hodnotě 60. Ta v minulosti často vystavovala trendům na trhu červenou. S takovou výbavou není tak složité najít odvahu si těch skoro sedm tun pomerančů koupit.

oj-stop-target

Vstup po překonání přerušované čáry a pohyb ceny se dostal přesně do oblasti, kterou jsem kolegům na fóru komoditního kurzu naznačil.

fcoj

Výsledných realizovaných cca 900USD bylo pro nás všechny dobrou odměnou za těch několik málo příjemných letních dní.

Analýzu COT reportu a jeho dat ale nemusíte realizovat pomocí futures kontraktů. Velice dobře se dají použít také JEDNODUCHÉ opční strategie. Podívejme se na trh s cukrem, který byl minulý týden také objektem našeho zájmu.

sb-cot

Na grafu vidíme stejnou situaci. Zpracovatelné cukru jsou již nějakou dobu silnými kupci, protože cena sladké komodity tak, jak ji nabízí burza, je pro jejich hlavní byznys skutečně zajímavá a příznivá. Zároveň hodnotový indikátor ukazuje, že je cukr levný (nejspodnější křivka pod cenovým grafem). Máme důvod uvažovat o obchodu.

sb-bot-call

Jak je vidět z mého příspěvku na diskusním fóru komoditního kurzu, řešil jsem situaci nákupem CALL opce. I ten se ukázal jako oprávněný. Analýza toho, co dělají pěstitelé a zpracovatelé cukru nám opět pomohla z zajímavému výdělku.

sb-call

Pět set dolarů za pět dní (včetně víkendu) je opět příjemných. Sledování a umění analýzy údajů COT reportu je z mého pohledu klíčovou dovedností jak komoditního obchodníka, tak také obchodníka s opcemi. Mohu to dosvědčit osobní zkušeností.

 

Stáhněte si zdarma Komoditní manuál!

komodity manual

Komoditní manuál zdarma

——————————-

Ukážu vám moje kompletní know-how, krok za krokem:

komodity basic

Vstupte do mého komoditního kurzu!

———————

Jak jsem se dostal k obchodování komodit? Moje  „Cesta k tradingu“ je k dispozici v elektronické podobě.

pechbook

Václav Pech
Jako vysokoškolský pedagog jsem získal Ph.D. v oboru teorie řízení a krizového managementu. Na trzích se s vlastními penězi, či jako správce, pohybuji více než deset let. Většinu tohoto času také profesně. Studoval u mnoha profesionálů, mimo jiných i u Larryho Williamse, který patří dnes mezi tradingové legendy. Investice a burza jsou mým koníčkem i profesí - Jsem také investičním analytikem společnosti Broker Trust.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.