Slevomat míří do prodeje. Cena se vyšplhá až na 1,5 miliardy korun

slevomat2
0Zobrazit komentáře

Je to již něco málo přes 7 let od doby, kdy byl oficiálně spuštěn Slevomat.cz, kdysi první slevový server v Česku vůbec, který založil a několik let vedl podnikatel Tomáš Čupr – později vlastník rozvozové služby Damejidlo.cz a nyní Rohlik.cz. O tři roky později měl Slevomat již miliardový obrat a v zádech i dvě zajímavé investiční skupiny, Enern a Miton.

Denně se na Slevomatu objeví 200-300 tisíc uživatelů, celkově pak server prodal minimálně jeden slevový kupon již 1,5 milionu lidí. Teď se ovšem chystá velká změna – Slevomat se totiž prodává, a to v transakci, která by se mohla vyšplhat až na 1,5 miliardy korun. Dle serveru E15.cz je momentálně firma v poslední fázi prodeje a spolu s kupujícím řeší audit a další tzv. due diligence.

zonk111

Přečtěte si takéNa české P2P půjčovací službě Zonky.cz se půjčila již miliarda korunNa české P2P půjčovací službě Zonky.cz se půjčila již miliarda korun

Kupující prozatím znám není, dle informací by ale mělo jít o jednoho ze dvou českých či ze dvou zahraničních zájemců, mezi kterými se potencionálně může objevit mediální skupina Mafra, stejně jako americký slevový server Groupon, který rozšiřuje své evropské akvitity.

Chytilová_Slevomat

CEO Slevomatu, Marie Chytilová

Ve Slevomatu drží nejvyšší podíl jablonecká investiční společnost Miton s přibližně 55% podílem, dále pak pražský Enern s cca. 35 procenty a minoritu také nizozemský In-Bridge B.V..

Diskuze (0)

Novinka

Anonym