„Dvě minuty po 11. hodině jsme na žádost Policie ČR vyjížděli do Opletalovy ulice. Na místě došlo k napadení s bodným a střelným poraněním. Vyslali jsme k incidentu proto inspektora, lékařskou posádku a dvě záchranářské,“ uvedla Jana Poštová, mluvčí pražské záchranky.

Ta později potvrdila, že si do péče převzali dva muže ve věku 31 a 44 let. Jednoho záchranáři ošetřili a převezli se střelným poraněním do vinohradského nemocnice. „Během cesty u něj došlo k srdeční zástavě, záchranářům se ho podařilo oživit,” dodala Poštová. Pobodaný muž putoval do vojenské nemocnice.

„Mohu potvrdit, že došlo k přepadení obchodu se zbraněmi, případem se zabývají kriminalisté,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Podle informací Blesk.cz do obchodu vstoupil lupič a začal bodat do krku prodavače. Majitelka obchodu vzala pohotově do ruky zbraň a zloděje postřelila. Daněk ve večerních hodinách na dotaz ČTK prozradilm že podezřelý v nemocnici zemřel. Nespecifikoval, zda podlehl střelnému nebo bodnému poranění. 

Podívejte se, co k případu uvedl policejní mluvčí Jan Daněk:

K přepadení došlo v Opletalově ulici: 

Fotogalerie
6 fotografií