CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

11. 07. 2017

1 komentář

Air Bank čelí klamavé reklamě

 

Trvale výhodné podmínky se službou TOP 3 garance zrušila svým klientům Air Bank po pěti letech působení, protože tyto podmínky dle banky pozbyly smyslu.

Loading



 

Kvůli dlouhodobému poklesu úrokových sazeb u všech bank se sazba TOP 3 garance postupně snížila z 2,5 procenta na 0,3 procenta a tím ztratila smysl. Proto jsme se ji rozhodli zrušit a pokračovat jen v nabídce mnohem vyššího bonusového úročení ve výši jednoho procenta pro klienty, kteří zaplatí kartou alespoň pětkrát měsíčně v libovolné výši,“ uvedl mluvčí Air Bank Vladimír Komjati.

Opačného názoru je ale rada pro rozhlasové vysílání, která na podnět jednoho z klientů označila celou reklamní kampaň se slibem, že úrok bude „napořád“ a „vždy“ mezi třemi nejvyššími na trhu, jako klamavou reklamu.

Případem se zabývala i Česká bankovní asociace. Její etický výbor podání sice projednal, ale mediální vyjádření ČBA odmítla s tím, že „jednání s dotčenou bankou nebyla ukončena“. V e-mailu zaslaném klientovi, jenž stížnost podal, však asociace potvrzuje, že reklama Air Bank odporuje jejímu etickému kodexu.
Zdroj : iHNed.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Bankovní identita: Jak bude fungovat

Přes banku na úřad: Jak funguje bankovní identita?

Projekt bankovní identity jde do finále. Na začátku ledna spustily službu ČSOB a Česká spořitelna, v prvním kvartále má dle plánu zprovoznit celkem šest bank. V tom druhém se k nim připojí další tři. K čemu je bankovní identita dobrá a jak funguje?

Text: Veronika Hejná

06. 01. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *