Trocha té politické satiry k volbám 2017

04. 07. 2017 | 10:54
Přečteno 6232 krát
Pondělí 16.10., poslední předvolební pondělí
Vychází poslední předvolební průzkum. Vítězem voleb bude ANO s 37%, druhá skončí KSČM s 11%, třetí ODS, čtvrtí Lidovci se Starosty a pátá ČSSD se zisky 10,5; 9,5 a 8%. Šestá a poslední úspěšná bude TOP09 s 6%. Na peníze a nad 3 procenta by ještě měli dosáhnout Úsvit, Piráti a Realisté. Bez peněz se budou muset obejít Zelení a ostatní kandidující uskupení.

Andrej Babiš ohlašuje při takovém zisku zrušení postů ministrů i vícepremiérů, neboť nejsou pro řízení státu třeba.
KSČM mlčí a opět v ní sílí hlasy o nutné reformě. Není však jasné, jestli ve straně či ve státu.
Lidovci zvažují, jestli nerozvážou koalici se Starosty.
V ČSSD hledají nového lídra.
ODS znovu opakuje, že s Babišem po volbách nepůjde, Babiš je ANO a ANO je Babiš (matematicky: Babiš = ANO a platí komutativita).
TOP09 říká, že neuhne.

Úterý 17.10.
Andrej Babiš vydává knihu „co sním, když jím“ jako souhrn všech pokrmů z jeho kavárny, odkud promlouvá k národu.
Lidovci a Starostové vydávají prohlášení, že ve vládě, kde nebude vicepremiér, nebudou sedět a nebudou asistovat konci demokracie.
Chovanec oznamuje, že on lídrem ČSSD nebude.
ODS vyvrací rozšířené tvrzení, že chce vystupovat z Evropské unie.
KSČM mlčí.
TOP09 říká, že neuhne.

Středa 18.10.
Twitterový účet Julius Šuman vydává svou třináctou nahrávku, kde se Babiš přiznává, že taky krade.
Andrej Babiš mezitím na Čapím Hnízdě, které nestavěl a které mu nepatří, rozdává poslední zbytky slíbených padesáti milionů, o které stát nepřipravil na daních. Je obětí kampaně, ale peníze rozdává rád. Vždycky je rozdával a nikdy nekradl.
O post lídra ČSSD se hlásí Jiří Paroubek, i když stále není potvrzeným členem strany, což ho ovšem nezajímá, to zajímá jen redaktory a novináře.
Václav Klaus ml. navrhuje referendum o vystoupení z EU, a to nejlépe hned v listopadu.
Lidovci se Starosty odpovídají na otázky případné povolební spolupráce, že nic mimo KSČM není zcela vyloučeno.
KSČM mlčí.
TOP09 říká, že neuhne.

Čtvrtek 19.10.
Andrej Babiš se vyjadřuje k nahrávce Šumana, že vždy říkal, že všici kradnú. Sorry jako!
Zaorálek o sobě prohlašuje, že je buldok a buldoci se nikdy nevzdávají, a že udělá všechno pro výsledek okolo 25%.
ODS zdůrazňuje, že vše, co řekl Babiš už oni řekli před ním, a také, že vše co udělá Babiš, už oni udělali. Tedy pro stabilitu státu a odpovědnou politiku je třeba volit je, a ne Babiše.
U Lidovců sílí přesvědčení, že by se měli Starostů zbavit.
KSČM mlčí.
TOP09 říká, že neuhne.

Pátek 20.10., ve 14:00 se otevírají volební místnosti
Andrej Babiš shrnuje kampaň slovy, že byla povedená a nestála mnoho, neboť on kampaň ani nevedl. Všichni naopak vedli kampaň proti němu.
V ČSSD se v kuloárech mluví o puči, jen zatím nikdo neví koho proti komu.
ODS vydává prohlášení grémia o tom, že jsou připraveni být lídrem pravice.
Lídr Lidovců a Starostů Bělobrádek vydává prohlášení, že je připraven být premiérem.
KSČM mlčí.
TOP09 říká, že neuhne.

Sobota 21.10. večer, kdy už jsou známy první výsledky
ANO získalo 32%, druzí jsou Lidovci se Starosty s 13%, třetí je ODS s 12%, čtvrtá je KSČM s 11%, pátá ČSSD s 9% a šestá TOP09 se 7%. Na kandidátkách koalice Lidovců a Starostů byla naprostá většina Starostů přeskočena zakřížkovanými lidovci. Do sněmovny se také dostali pomocí preferenčních hlasů všichni čtyři kandidující s příjmením Babiš, i ten na kandidátce TOP09.
Andrej Babiš prohlašuje lid a masy vítězem voleb a vyzývá všechny demokratické strany k jednacímu stolu.
Zaorálek odstupuje z čela ČSSD, neboť straně se nepodařilo voličům sdělit jeho výjimečné schopnosti buldoka. I podnikatelé se od ČSSD odklonili, protože se báli nechat se raději zaměstnat.
Lidovci a Gazdík se hlásí do koalice, aby zachránili demokracii v Česku.
ODS se hlásí do koalice, ale s podmínkou, že tam nebude Babiš.
V KSČM se radí, jestli jsou demokratickou stranou. Poslankyně Semelová zdůrazňuje, že demokracie není pro každého a je to zločinný režim.
TOP09 sděluje, že nebude s A. Babišem vyjednávat. Mirek Kalousek prohlašuje, že se zeptá kolegů, jestli má zůstat ve vedení strany i přesto, že v jeho absolutních číslech jim žádní voliči neubyli.

Neděle, 22.10. den po volbách
Nad 3 procenta se dostali a peníze od státu získají ještě Úsvit a Piráti. Realisté a Zelení a ostatních 87 subjektů nikoli.
Prezident Zeman s Ovčáčkem sděluje národu, že je rád, že úspěšní uspěli a neúspěšní neuspěli.
Vzhledem k jednoznačným výsledkům voleb navrhuje Andrej Babiš snížení počtu ministerstev, zrušení obcí i krajů, diskuze a češtiny. Zároveň veřejně sděluje, že ve vládě sedět nemusí, že se obětuje pro národ, aby nebyly pochyby, že nejde o žádné ohrožení demokracie.
Zasedá vedoucí triumvirát ČSSD – Sobotka, Zaorálek, Chovanec, aby vygenerovali nového dočasného předsedu.
Lidovci a Gazdík zjišťují, jestli ostatní strany půjdou s Babišem do vlády.
Václavu Moravcovi v OVM odpovídá předseda ODS Fiala, že není úplně jisté, zda i když je ANO Babiš a Babiš ANO, zda také případná vláda s ANO bez Babiše je Babiš (matematicky, zda ANO – Babiš = Babiš)
KSČM prohlašuje, že je připravena o koalici jednat.
TOP09 neuhnula a nevyjednává. Kolegové ve straně říkají Mirkovi, aby zůstal předsedou. Hlasovali všichni pro.

V týdnu následujícím po volbách
Prezident Zeman a Ovčáček ohlašují, že prezident a Ovčáček hodlají pověřit tradičně, jak se na hlavu státu a jeho mluvčího sluší, vítěze voleb, aby sestavil vládu.
Andrej Babiš nabízí manažerům a majitelům firem působících v Evropě a Americe, spolupracujících s Agrofertem, ministerské posty do vlády odborníků.
Lidovci a Gazdík navrhují, když to Babiš nevezme, za premiéra Bělobrádka.
ODS souhlasí se vstupem do vlády, kde nebude Andrej Babiš a kde budou odborníci. Na ministra školství navrhují Václava Klause ml.
Triumvirát ČSSD stále zasedá.
KSČM prohlašuje, že budou plnit odpovědně opoziční roli výměnou za několik předsedů parlamentních výborů, zejména zahraničního výboru, místopředsedu sněmovny a několik dalších postů v počtu odpovídajícím minimálně počtu poslanců KSČM.
TOP09 prohlašuje, že oni jediní neuhnuli a dodrželi tak své předvolební sliby. Mirek Kalousek se stává předsedou poslaneckého klubu a je pověřen svými kolegy hlavním vyjednavačem s kýmkoli, mimo Andreje Babiše a Hnutí ANO.

Po 14 dnech
Prezident Zeman a Ovčáček prohlašují, že vyhoví návrhu Andreje Babiše a bude jmenován odborník, když to ale nebude Bělobrádek.
Andrej Babiš hledá premiéra, kterého by za sebe navrhnul, tak jak to udělal oligarcha Ivanišvili v Gruzii. Přátelům a Faltýnkovi se svěřuje, že v Hnutí nikoho nemá, azni by nikoho ze svého Hnutí nezaměstnal (mimo Faltýnka).
Lidovci a Gazdík moc nesouhlasí s umenšením počtu ministerstev, snížením počtu poslanců a senátorů a zvýšením jejich platů, ani se zrušením obcí a krajů. Vše je ale věcí diskuze.
Na tiskové konferenci vystupuje Sobotka, Zaorálek a Chovanec a sdělují, že ČSSD do nejbližšího sněmu povede Chovanec. Na otázku novinářů „A co vyjednávání o vládě?“, Sobotka odpovídá, že ČSSD si musí nejprve zamést před vlastním Prahem. Zaorálek dodává, že ČSSD si musí napřed zamést před vlastním Prahem. Chovanec dodává, že je normální chlap z Plzně.
KSČM říká, že by souhlasilo se zvýšením platů a zmenšením počtu ministerstev, ale musí zůstat zachován počet parlamentních výborů.
TOP09 neuhýbá a s Babišem nevyjednává. Mirek Kalousek zkouší dojednat vládu bez ANO s podporou komunistů, aby zachránil zemi před nejhorším.


Tři týdny po volbách
Andrej Babiš má geniální nápad. Navrhuje Adrianu Krnáčovou na premiérku prezidentu Zemanovi. Krnáčová umí nějaké cizí jazyky a premiér by měl umět jazyky. Krnáčová dobře poslouchá, když kamarád developer Pavlowski potřeboval pomoci se Škodovým palácem, až na práci s emailem nezklamala. Navíc nenávidí Šlechtovou, která by ráda pokračovala na MMR, a to už Babiš také nechce. Krnáčovou je třeba také dostat z Prahy, kde to kazí. Zeman nemá rád ženy v politice, ale někdo mu prozradil, že to nikdo jiný než žena nezvládne.
Lidovci a Gazdík už v Praze v nefungující, ale stále existující koalici s Krnáčovou jsou. Přistupují na vládu odborníků. Sdělují, že zachránili zemi od totality.
ODS říká, že to oni první řekli, že zachraňují zemi od totality a jen kvůli této záchraně jdou do vlády odborníků. Nesouhlasí se zrušením ministerstva školství.
Chovanec vyjednává o postech předsedů a místopředsedů výborů pro ČSSD tak, aby tam všude do mimořádného sněmu ČSSD byli přátelé normálního chlapa z Plzně.
KSČM vyjednává zejména předsedu zahraničního výboru nebo alespoň místopředsedu, strategický post, protože každý poslanec chce (=potřebuje) někam létat.
TOP09 nevychází truckoalice s podporou KSČM. Mirek Kalousek vyhlašuje konec demokracie v Čechách.


……


Po nějaké době v poslanecké sněmovně při hlasování o důvěře vládě.
Předsedové poslaneckých klubů ODS, Lidovců a Gazdíka si berou pauzu na jednání klubů. Moc nechtějí hlasovat pro premiérku Krnáčovou po té, co je všechny nazvala debily…

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy