V noci zasadí strom, ráno k němu přivezou naivního Vladimíra Špidlu a vykládají mu, jak vyrostl sám. Vyžeňte ty podvodníky, nabádal Zeman obyvatele Šumavy

13.06.2017 16:46

Závěr druhého dne pracovní cesty po Jihočeském kraji prezidenta Miloše Zemana patřil městu Vimperk, kde se hlava státu setkala při pravidelné diskusi s občany.

V noci zasadí strom, ráno k němu přivezou naivního Vladimíra Špidlu a vykládají mu, jak vyrostl sám. Vyžeňte ty podvodníky, nabádal Zeman obyvatele Šumavy
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

„Budu vám citovat tiskovou konferenci, kterou měli před časem dva ředitelé šumavského národního parku. Byli to Jan Stráský, úspěšný politik, a Jiří Mánek. Nebudu vás ujišťovat, že jsem Šumavu prošel mnohokrát. Vystoupal jsem i k Plešnému jezeru, abych se podíval na velké množství uschlých lesů, které způsobil přítel Martina Bursíka, kůrovec. A nyní příklady z tiskové konference. Víte, kde pramení Vltava? Nevíte, a jestli si myslíte, že víte, tak to nevíte, protože pramen Vltavy byl uměle přeložen, protože původně ležel v uschlém lese,“ zahájil Zeman.

„Bod číslo dvě. Slyšeli jsme mnohokrát, že se Šumava přirozeně omlazuje, že tam bude krásný zelený les. Na oné tiskové konferenci bylo konstatováno, že vedení šumavského národního parku v noci za svitu reflektoru přiváží sazenice mladých stromů, a když je zasadí a přijde ráno, tak vodí do šumavského národního parku naivní lidi typu Vladimíra Špidly a dalších, kteří říkají, jak se krásně ten les omlazuje. Opravdu se ale omlazuje zásahem přírody? Ne. Ale zásahem lidí,“ podotkl Zeman. 

„A bod číslo tři je možná málo podstatný, ale mě nejvíce zaujal. Jan Stráský, který je bohužel nemocný, takže mu zítra zavoláme s paní hejtmankou, mi říkal: Miloši, my jsme byli nuceni předstírat, že ty uschlé stromy nejsou uschlé díky kůrovci, ale že jsou uschlé díky polomům, díky Kyrillovi, prostě díky tomu, co se stalo pomocí přírody. Vyžeňte podvodníky z vedení šumavského národního parku,“ řekl Zeman. Optimálním řešením je podle něj zrušit šumavský národní park. „Toto řešení má argumentační oporu v rakouské straně Šumavy, zjistíte, že tam žádný národní park není. Jsou tam hospodářské lesy,“ řekl. Řešením je však také podle něj výměna vedení šumavského národního parku. 

První otázka pak směřovala k závisti. Zeman pak odpověď vztáhl k jeho „nemilovaným novinářům“. „Novináři nic neumějí. Jsou to lidé, kteří v životě nic nedokázali, a tak alespoň závidí těm, kterým se v životě něco podařilo,“ řekl k této otázce.

Své pak Zeman řekl i k protikuřáckému zákonu, který podle jeho slov nevetoval jen proto, že by se jako sám kuřák cítil ve střetu zájmů. Zákon však nepovažuje za správný, regulace ze strany úředníků mu vadí. „Je to stejné, jako kdyby impotenti hovořili do regulace sexuálního života,“ řekl. „Snažme se, abychom nebyli svazováni nesmyslnými předpisy. A protikuřácký zákon je jeden z mnoha nesmyslných předpisů,“ řekl.

Řeč pak přišla i na zveřejnění platů hradních úředníků. „Obraťte se na hradní kancelář. Naše platy byly zveřejněny,“ podotkl Zeman. Tazatelka však poukazovala na dobu, za jak dlouho se veřejnost této odpovědi dočkala. Jak uvedla, šlo totiž o tříletou anabázi.

Závěrem se pak prezident podepsal do pamětní knihy, připnul prezidentskou stuhu na prapor města a převzal dary z rukou vedení města. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…