Její rada by teď mohla mít velkou cenu, ale Šafářová neporadí ani jedné ze svých kamarádek

Tenistku Petru Kvitovou čeká druhý zápas od návratu na kurty. Na grandslamovém Roland Garros bude bojovat proti Američance Bethanii Mattekové-Sandsové a utkání začne krátce po jedenácté hodině. Obě dnešní soupeřky by si mohly zajít pro radu ke společné kamarádce - Lucii Šafářové.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

„Je úžasné, jak se Peťa vrací. Samozřejmě jí moc fandím, na druhou stranu tam mám proti ní parťačku, kamarádku, takže já se asi ani nebudu dívat,“ usmívala se v rozhovoru pro Radiožurnál Lucie Šafářová.

Ano, s Petrou Kvitovou kdysi bydlela Lucie Šafářová v prostějovském centru, společně vybojovaly pět fedcupových titulů, s Bethanií Mattekovou zase sbírá grandslamové triumfy, natáčejí společná videa. Američanka ji nedávno navštívila v rodném Brně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová a její kamarádky

„Už dlouho jsme se chtěly vzájemně navštívit, takže když byla v Bratislavě, tak přijela jeden den na večeři do Brna, takže jsem jí aspoň trošku mohla ukázat Česko. V Praze byla, ale už je to přece jen dlouho.“

I teď v Paříži se obě potkají, ale radu, jak na Petru, prý od ní kamarádka neuslyší. „Asi bych ani jedné nic neříkala, protože do toho opravdu nechci zasahovat,“ řekla Lucie Šafářová, která ale dokáže odhadnout, o co se bude její deblová spoluhráčka v utkání pokoušet.

„Chodí servis, síť, hodně mění styl hry, tak nějak nedává člověku rytmus. Určitě je rozjetá,“ připomíná Lucie Šafářová tenisovou charakteristiku deblové spoluhráčky rozehrané z kvalifikace. Petra Kvitová má v zádech jen jeden vyhraný duel  po dlouhé přestávce, ale také velmi silnou motivaci už tady na Roland Garros po těžkém zranění ruky vyhrávat.

„Jestliže se těšila a je to pro ni určitý cíl, tak si myslím, že hlava dělá strašně moc a může jí třeba trošku nahradit to zdraví,“ ví i ze své vlastní zkušenosti Lucie Šafářová. 

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme