Vzdělávání v oblastech postižených krizemi: EU a UNICEF podporují děti

V oblastech zasažených válkami nebo přírodními katastrofami dnes po celém světě žije 462 milionů dětí a mladistvých. Krizové situace jim ztěžují nebo znemožňují školní docházku. Projekt #EmergencyLessons zprostředkovává jejich příběhy a v úterý 6. prosince se v Parlamentu sešli děti, učitelé a dobrovolníci, aby připomněli, že zajistit vzdělávání je stejně důležité jako dodávky jídla a léků.

Carousel

Na světě je 75 milionů dětí a mladých lidí, kteří potřebují podporu, aby mohli pokračovat ve svém vzdělávání. Žijí v oblastech, kde propukly infekční nemoci, které zasáhly přírodní katastrofy, nebo je ničí boje a nepokoje.

Dětský fond OSN - UNICEF - přitom dokazuje, že vzdělávání je pro děti v krizových situacích stejně důležité jako jídlo a léky, protože jim poskytuje šanci na něco víc než jen holé přežití a dává pocit normálnosti.

Projekt #EmergencyLessons je partnerstvím Evropské komise a UNICEF. Akce v Parlamentu byla organizována pod záštitou komisaře pro humanitární pomoc Christose Stylianidese, předsedkyně parlamentního výboru pro rozvoj Lindy McAvan a zástupce výkonného ředitele UNICEF Justina Forsytha.




Další informace