41 minut

9. září 2013

Obsah dílu

Chyba úředníků ohrozila výstavbu dálnice D3 — Báli se Aleše Hušáka a brali za to miliony — Za cizí dešťovou vodu platí statisíce korun

Části dílu

01:14
Báli se Aleše Hušáka a brali za to miliony
    Loterie Sazka byla kdysi pro sportovce životně důležitá. Sportovním svazům posílala ročně stamilionové částky, v roce 2002 to byla miliarda. Ale pak se přísun peněz postupně zastavoval. Problémy vznikly po roce 2004, kdy Sazka nedokázala utáhnout financování své megalomanské arény. Sportovci se museli uskromnit, nebo hledat zdroje jinde, pro představitele Sazky v čele s jejím ředitelem Alešem Hušákem to však neplatilo. Svou rozmařilostí jen urychlili krach loterijní společnosti, která musela přejít do soukromých rukou. Reportáž odhalující řadu nových skutečností natočila Aneta Snopová.
    20:34
    Chyba úředníků ohrozila výstavbu dálnice D3
      Bratrům Bratránkovým hrozí, že se stanou nepopulární jako statkářka Ludmila Havránková. Ze zjednodušeného popisu médií plyne, jakoby to byla jejich vina, že se zastavila práce na tolik potřebné dálnici do Českých Budějovic. Ve skutečnosti jsou zastavené práce důsledkem rozhodování státních úředníků a jejich chyb. Těm se přitom hodí, že se z majitelů motocentra stává terč lidového hněvu. Brátránkům už kdosi motocentrum u dálnice podpálil. V jejich zoufalém boji se ale přece jen objevila naděje na spravedlnost. Uvidíte v reportáži Markéty Dobiášové.
      30:40
      Za cizí dešťovou vodu platí statisíce korun
        Říká se, že prší štěstí. Jenže panu Doležalovi prší potíže. Nebo dluhy. Pokaždé, když se nebe zatáhne, dívá se na něj s obavou, kolik ho to zase bude stát. Na svém pozemku má totiž kanalizační přípojku, a proto musí platit i za déšť, který spadne na území sousedů. Co to je za zvláštní problém? To se dozvíte v reportáži Davida Macháčka.
        Přehrát celé video
        Stopáž40 minut
        Další díl
        16. září 2013

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám