Mládek trvá na změnách v odvodech živnostníků - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (25)
 
přečíst (0) 31.07.17 19:10  stavar36  (187536)

Živnostníci pracují déle

Řada lidí si myslí, že živnostníci praují méně než zaměstnaní, z tohoto omylu je může vyvést článek https://www.freelance-market.cz/nl/102/zivnostnici-pracuji-dele-nez-zamestnanci-citi-se-ale-stastnejsi.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (1) 23.08.13 15:30  Jerry71  (160924)

Mládek narazí

Pan Mládek evidentně moc rozumu nepobral. Pokud to provede jak uvažuje, potom po něm budu chtít, aby mi schnáněl práci a zaplatil mi 5 týdnu dovolené. Skutečnost bude ale jiná. Já osobně živnost ukončím a půjdu na pracák, tím budu mít automaticky průměrnou mzdu a budu pobírat soc. dávky. Založím s.r.o., na které budu fakturovat a nechám ho každý rok zkrachovat. Zisk bude můj i sociální dávky. Macku věř mi, že jsem do společného přispíval, ale nyní ti nedám ani korunu a ostatním ukážu, jak jde s tebou vyběhnout.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 23.08.13 19:31  delegát XVII. sjezdu KSČ  (150991)

Mládek narazí

Mládek, osvč, paušály a Tatrmann nikde. Nechápu, na co čeká. :DDD

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 19.03.13 09:58  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Ano systém je třeba změnit

Je to jednak otázka nákladových paušálů, požadavků na transparentní účetní evidenci i následných změn sazeb-příspěvků na zdravotní a sociální zabezpečení OSVČ. Přesně v tom duchu, jak to včera v Ekonomice + na ČT24 vyjádřil poradce odborových svazů, pan Fassman. Se vším, co uvedl, 100 %ně souhlasím, včetně nedostatečnosti současných návrhů sociálních demokratů v tomto směru. Proč neuplatňovat některé "tržní principy" tzv. PLOŠNĚ, jak už před více než 20 lety neustále připomínal propagátor Všemocné (ruky Trhu) a Neználek špinavých peněz se všemi svými modrými a pseudoliberálními poskoky a přisluhovači (jejichž vlastní mozky byly naprosto "vylízané")?  

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.03.13 08:57  Tomáš Halas  tomas.halaszavinacseznam.cz  (157465)

Ano systém je třeba změnit

Zase nějaký zapšklý člověk v životě bez úspěchu ,furt naštvaný,co jen sedí a nadává.Vy si neumíte spočítat,že 1+1 je dva?Když nějaký chytrák zvedne daně,část lidí skončí a další prostě budou hledat způsob jak neplatit.A kdo si myslíte,že vyhraje?

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (1) 18.03.13 19:07  Rotyka  (156484)

80% těhle příštipkářů škodí.

Osobní zkušenost s těmito "živnostníky" -uděláme to bez papíru-jejich běžná formulka.Je to banda volící modrou sebranku,která za nimi stojí.A jejich důchod bude z čí daní,když nechtějí nic od státu?Před volbami příštího roku se Kuba "kuba" ohání nesmysly,potřebuje pro stranu hlasy i třeba od čerta. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 18.03.13 19:25  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

80% těhle příštipkářů škodí.

Jak nechtějí nic když jim stát daruje 100% daní když se náhodou nedostanou do stráty ktrou si příští rok ještě započítají chááááá

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.03.13 09:19  Tomáš Halas  tomas.halaszavinacseznam.cz  (157465)

80% těhle příštipkářů škodí.

Nejlépe bude všechny živnostníky nahnat na hranici a upálit,to si pak socani ale ,nebudou mít na kom honit triko.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.03.13 09:30  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

80% těhle příštipkářů škodí.

Hele napiš jedinej důvod když chodíš makat do fabriky proč by jsi si měl odepisovat 80% z daní na materiál cháááá a platit minimální zdravotní a sociální co. Nějak mi tam uniká smysl. Kdo si myslíš že na tebe bude vydělávat co.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 19.03.13 09:18  delegát XVII. sjezdu KSČ  (150991)

80% těhle příštipkářů škodí.

hn.ihned.cz/c1-52987970-stat-na-dani-odpustil-mili ... Tak jsem si, Tatrmanne, vzpomněl, jak jsem kdysi odváděl 6místné daně a FÚ mi ještě za to napařil tučné penále za chybně placené zálohy. A teď čtu tohle. Úplně mi vypadnul šálek kávy z ruky.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 19.03.13 09:37  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

80% těhle příštipkářů škodí.

Já jen nechápu když je to striktně vymezeno zákonem a oni odpouštějí bez zákonem stanovených pravidel tak proč již nejsou v kriminálech. Tak to by tedy měl někdo vysvětlit. Jinak všechna čest k tvému podnikání. To já zas tak vele úspěšný nebyl ale nestěžoval jsem si. Jsem ale rád že jsem to zkusil bylo to docela fajně poznání. No ono to šlo dokud byli správní lidé na správných místech ale jak šel čas tak ti lidé odcházeli a mé podnikání s nimi. Prostě bez konexí to nejde to je jisté. Ale to je jíž tak dávno že to je nyní spíše taková fata morgána. Abych nezapoměl také jeden z důvodů konce byl ten že jsem podnikal se svým nejlepším kamarádem cháááááááá

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 18.03.13 18:33  FMach  fmachzavinacemail.cz  (157406)

Hyeny se radují.

Podnikání v Česku upadá, stále více firem není schopno platit své složenky.

Toto je oficiální hodnocení, bohužel je to naprostá skutečnost a teď řekněte podnikatelům že mají navýšit odvody ze všeho, kde na to vezmou, proto i za cenu toho, že nebudou mít slušný důchod se snaží uživit teď a pokud má zaměstnance i je. Řešením je propustit zaměstnance či ukončit svojí činnost, stát se o ně postará stejně jako o zaměstnance, je jen iluze, není to tak, zaměstnanec je na tom o mnoho lépe, když je propuštěn má nárok na odstupné, podnikatel když ukončí svojí činnost nemá nárok na nic.

Mládek jen poodkryl skutečný postoj ČSSD k lidem kteří nechtějí ždímat stát a starají se o sebe a v případě že mají zaměstnance tak i o ně a stát to nic nestojí ba právě naopak. Velké společnosti nechal stát zkrachovat či je prodal zahraničním firmám a ty ve značné míře tyto koupené firmy nechali zlikvidovat a začali sem dovážet ze svých fabrik v cizině zboží, které jsme si byli schopni sami vyrobit. S toho vznikl velký průvod nezaměstnaných, kteří šli na úřad práce a čekali na zázrak, někteří začali sami podnikat, vložili do toho veškeré úspory či se ještě zadlužili a stát jim v ničem nepomohl, pomoc státui byla jen pro zahraniční firmy, daňové prázdniny, pozemky za hubičku, přimhouření oka při porušování zákonů atd. a začínajícího podnikatele hned od samého počátku jeho podnikání začal dusit, lidé podnikatelé většinou neměli zkušenosti a postupem času je získávali, ale bylo to drahé a stát ještě přitvrdil, například Škromachovou daní z ničeho ve výši desttisíc korun i když byl podnikatel ve ztrátě a snažil se ušetřit každou korunu a ČSSD mu sebrala i s toho záporného další a dostala jej do ještě větších problémů.

Nemůžete porovnávat situaci v Německu a u nás, tam již jedou od války skoro 70 let a určitě je tam nedusila legislativa EU či neschopnost politiků a špatných zákonů.

Jsem znechucen postojem lidím jako se prezentují zde a levicových politiků, mám zkušenosti jako malý kluk, když komunisté brali soukromím zemědělcům i to ce měli pro sebe na uživení či přežití a stejný postoj se začíná projevovat i u ČSSD a bezmozkového hladového našeho národa.

Je mi znás nablití.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.03.13 09:13  Tomáš Halas  tomas.halaszavinacseznam.cz  (157465)

Hyeny se radují.

Socani se chtějí zalíbit těm,co závidí trochu úspěšnějším lidem,než jsou oni sami.Závistníků je v tomto státě bohužel mnoho,a tak socani hrají na najhorší lidské vlastnosti,jen když z toho nějaký ten hlas kápne.A mrzká lůza na to slyší a zašla by ještě dál.Ti chudáci si ovšem jaksi neuvědomují,kdo jim dává chleba.Socani to určitě nejsou.Když bude velké zdanění mnoho dnešních přikyvováčů skončí na dlažbě,zase se zvednou daně,aby se lůza ze sociálky nažrala,a zase skončí další na dlažbě.Tak velkorysí sociální systém v zemi Grosů a jím podobných není nikde jinde na světě.Prostě socani říkají lidem,kteří neumí nic jiného než se poflakovat doma nebo v hospodě v tom lepším případě,v tom horším někde kradou,ať jim dají hlas a o nic se nestarají.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 18.03.13 19:04  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

Hyeny se radují.

No a nyní mi ty ukřivděnej zodpověz jednu otázku. Jak asi víš tak v Němecu jsou stejné ceny potravin jako zde, v mnoha případech ještě lacinější. Platy prodavaček se pohybují cca 30 až 40 tisíc EUR odvody daní ve výši 50% a v takovém to prostředí oni úspěšně podnikají v potravinářském sektoru. Jen dodatek prodavačka zde pobírá 6 až 9 tisíc ale kaček. Tak mi tedy napiš kde je asi chyba co. To není žádný hyenyzmus.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 18.03.13 19:05  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

Hyeny se radují.

pardon né EUR ale kaček

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 18.03.13 16:54  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Požadavek na změny odvodů živnostníků je 100 %ně legitimní

Bravo! Hlavně neustupovat, jste v naprostém právu. Většina živnostníků je do svého živnostenského listu stejně nucena téměř násilím - jejich chlebodárci (arbeitgebeři)  jim jinak než přes schwarzsystém práci nechtějí zadávat. Schwarzsystém je naprosto nezodpovědný a nesmyslný systém enormního stlačování nákladů na pracovní sílu, který má zhoubné důsledky pro systém zdravotního i sociálního zabezpečení (kdyby se tito "živnostníci" museli povinně a přiměřeně penzijně a zdravotně POJISTIT, museli by jít se svou cenou výrazně výše). Takže, pane Mládku, držím palce, změny odvodů jsou naprosto legitimní a blahodárné, schwarzystém je třeba prohlásit za neetický až velezrádný, zakázat ho a zlikvidovat (stejně jako daňové ráje). Inspirujme se konečně důsledně u skandinávských a švýcarských protestantů a odmítněme nezodpovědné, pokrytecké a škodlivé praktiky katolíků!

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 18.03.13 17:08  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

Požadavek na změny odvodů živnostníků je 100 %ně legitimní

Jednoznačně souhlas.

Nechápu proč by měla řemeslník s ŽL pracující vedle u ponku mít možnost odpisů z daní ve výši 80% oproti řádnému zaměstnanci A to nepíši ani o sociálním a zdravotním pojištění. A jestli chce mít dovolenou tak ať jde makat do fabriky či někam do kanclu. Prostě úlevy ano ale přiměřené to dá přeci rozum. Proč si může zakoupit OA pro vlastní potřebu a dát si ho do odpisů a tím snížit odvod do SK a ty prachy užít pro svou potřebu. Proč to nemohu učinit i já který toho podnikatele dotuje co. On mi také nezadotuje výměnu gumičky u kuželky vodovodní baterie.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 18.03.13 17:24  delegát XVII. sjezdu KSČ  (150991)

Požadavek na změny odvodů živnostníků je 100 %ně legitimní

Pokud řádný zaměstnanec chce mít možnost odpisů z daní ve výši 80% anebo si zakoupit OA pro vlastní potřebu a dát si ho do odpisů a tím snížit odvod do SK a ty prachy užít pro svou potřebu, tak ať si ten ŽL udělá a taky začne podnikat. V čem je problém Tatrmanne? Zvyšovat daně a házet klacky pod nohy podnikatelům asi nebude ta pravá medicína pro restart skomírající ekonomiky. Je to marné, je to marné, je to marné. :DDD

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 18.03.13 17:35  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

Požadavek na změny odvodů živnostníků je 100 %ně legitimní

A co to tak učinit obráceně co. Vždyť zde OSVČ platí 13% daň a v Německu 50%. Ty daně co si já pamatuji byly zvoleny tak nizke s ohledem rozjezdu zdejšího podnikání po létech nesvobody. Ale 20 let je si myslím již dost dlouhá doba aby se páni a paní podnikatelé zkonsolidovali nemyslíš co. A nepiš stejně jako Rup o nějakých klackách. Co já znám podnikatele tak každý je ve ztrátě ale výhody státu by chtěl využívat stejně jako ten co ho škubou na výplatě z každé koruny. Nemyslíš že je to jaksi amorální co.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Mládek trvá na změnách v odvodech živnostníků, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Mládek trvá na změnách v odvodech živnostníků

Mládek trvá na změnách v odvodech živnostníků - zdrojová stránka k tématu diskuze Mládek trvá na změnách v odvodech živnostníků.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Mládek trvá na změnách v odvodech živnostníků e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Mládek trvá na změnách v odvodech živnostníků.

 Burza Prime 16:29 (28.3.2024) 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  610.00  +1.67% 
 ČEZ  837.00  -1.99% 
 ERSTE  1 042.00  +1.17% 
 GEN(NORTON)  520.00  +0.39% 
 GEVORKYAN  258.00  +0.78% 
 KB  840.00  +0.90% 
 KOFOLA  270.00  0.00% 
 MONETA  102.00  +0.59% 
 PHOTON  45.40  +0.22% 
 PILULKA  215.00  +2.38% 
 PM  15 820.00  -0.13% 
 PRIMOCO   915.00  -2.66% 
 VIG  725.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 86.91 USD 13:46   
 Zlato 2233.59 USD 13:46   
 Stříbro 24.97 USD 13:46   
 Káva 188.70 USD 13:46   
 Cukr 22.53 USD 13:46   
 Bavlna 91.47 USD 13:46   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.