Bude stávka, nebude stávka, bude stávka, nebude stávka...? - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 9 (9)
 
přečíst (0) 30.06.08 19:41  Občánek  (124366)

Odbory

Já teda nevím, ale odbory ztratily po 89 totálně svůj vliv. Ať to bylo ke konci Mullerem či "tátou Falbrem", vždy kopaly více za vládu, než za odboráře - Koho chleba jíš.............Není tedy divu, že dnes nemají žádný vliv. Vláda vládne sice blbě, ale pozor. Není to její chyba, ale poslanců. Ti totiž schvalují "pravidla hry" -zákony. A poslanci si nedělají nic z většiny národa natož z pár odborářů...................

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 27.06.08 16:49  vurst22  (124847)

souhlas

Naprosto souhlasím s článkem. Změny jsou potřeba a budou bolet to je prostě fakt. Mě by se také líbilo pokud budu nespokojený s platem vyrazit do ulic a nadávat. Bohužel nejsem státní zaměstnanec. Když přijdu na úřady kde opravdu takřka každý úředník soukromě někomu volá tak se vůbec nedivím že jsou nákdady na státní správu tak vysoké že nezbývá na zvýšení platů. Poplatky za lékaře jsou ve takřka ve všech zemních a je jich nejspíše i potřeba. Pokud se člověk podívá na statistiky tak patříme k národům s nejvyšším počtem návštěv na osobu u lékařů a to je rozhodně drahé. A proto pokud poplatky tuto míru alespoň mírně sníží ušetří to mnoho peněz.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (4) 25.06.08 19:41  Radek m  (124741)

Reformy

Podívejme se na zaměstnance státní správy od učitele, přes zdravotníky, po hasiče a policisty a i úředníky. Ti všichni budou mít podle vlády 3 roky stejnou mzdu. Osobně to považuji za katastrofu, už nyní je v těchto oborech poměrně málo kvalitních lidí a bude hůř. Jestliže v soukromém sektoru stoupají platy za rok o 2000 Kč, za tři roky máme rozdíl 6000 Kč. Každý ví, že kvalita úředníků leckde není valná, ale tímhle se těžko zlepší. Mohlo se propouštět a zároveň zvedat platy. Ale vláda se rozhodla naštvat jak půl milionu zmíněných zaměstnanců, tak další statisíce těch, kteří budou přicházet do styku se stále méně kvalitní státní správou. Už dnes je problém sehnat učitele některých oborů, zdravotní sestry nejsou a shánějí se někde ve Vietnamu a tak můžem pokračovat dál. Na státní zaměstnance tak, kromě zbytečného zvýšení DPH, dopadly reformy zdravotnictví tedy zejména poplatky, zvýšené ceny potravin a energií. Toto vše se dříve nebo později negativně projeví ve finanční situaci těchto lidí výrazným způsobem, to že vláda ignoruje 10% zaměstnanců, kteří jsou mnohdy velice potřební, je smutné a vláda za to zaplatí ve volbách.

A když už jsme u té vlády, nechová se o nic lépe než ti vámi kritizovaní odboráři. A srovnání je možná dokonce na místě. V podstatě se jedná o zaměstnance státu, kteří ale pijí víno a káží vodu. Sobě totiž přidat peníze ani letos nezapomněli, ale ostatní by se měli uskrovnit. Jak tradiční.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 24.06.08 12:03  Ullsperger  jiri.ullspergerzavinacseznam.cz  (121105)

ani chlup dobrej na odborech

o nestrannosti autora glosy nejlépe hovoří použité obraty jako: "udýchaní odborářští bossové", "chtěli by také mlaskat na hostině" aj. dojem z celého článku je, že se jeho autor dost "udýchaně" snaží  co nejvíce vlichotit těm, které považuje za své chlebodárce.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (4) 24.06.08 11:00  jana  (121503)

stavka ma vyznam

Ano, stávka má význam. Protože pokud si naše vláda dělá co chce a to proti vůli většiny n ároda (2/3 zaměstnanců nepobírá halasně oznamovanou průněrnou mzdz) a ÚSTAVA pro ni (vládu) , resp. ODS nic neznamená, tak to jinak nejde. Vznikají samozřejmě (stávkou) obrovské ztráty, ale jak jinak říci vládnoucím, že takto to ve volebních programech nebylo. A různé přetahovačky partaji o poslance je opravdu nevkusné. Nevhodné naší demokracie. 
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 24.06.08 11:23  frank zappa  (124678)

stavka ma vyznam

2/3 zamestnancu bude vzdy probirat mensi nez minimalni mzdu, to je proste staticko-matematicky fakt. mimochodem: kolik hroznych protiustavnich skutku ods udelala?
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 29.06.08 19:55  jana  (121503)

stavka ma vyznam

Spletl jse si průměrnou mzdu s minimální. Proč  nás media bombardují statistickomatemetickými výpočty a proč jsou tu tyhle výpočty? Snad abychom měli nějakou míru. Co se týče mé námiktky k dodržování Ústavy, přečtěte si článek p. M.Kunšteka z 27.6.08 na www.blisty.cz pod názvem Přeběhlíci a Čunek jsou projevy krize ústavního systému. Já s ním plně souhlasím a dodávám, pokud je vše nyní správně dle   Ústavy, tak ale mocně selhává etika a morální zásady. A proto se tedy může stát, že 2/3 občanů nepobírajících za svou práci průměrnou mzdu, se naštve a může se stát, že vezmou do ruky klacek, nebo nové kláče a místo stávky tohoto již známého průběhu dojdou v hojném počtu na Václavské náměstí a budou se ucházet o vládu nad touto zemí.
Nebo jiný scénař, v prvních volbách, které teď přijdou budou volit nepřevídatelně. A to tak, aby dali současné politické moci najevo, že 2/3 národa není méně než polovina. A že tedy demokraticky vyjádří svůj názor, názor který je třeba brát vážně, pokud jsme ještě demokratický stát.(Nebo že už jsme opravdu ale opravdu na Sicilii)

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 24.06.08 11:20  šarlatán  (111957)

stavka ma vyznam

Chtěl bych mít vaše sebevědomí. Opravdu se domníváte, že váš názor je fundovanější, než názor Ústavního soudu? ... A co myslíte, kdo může za to, že 2/3 zaměstnanců nedosáhnou na průměrnou mzdu. Vláda nebo paní Matematika? :o)
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 24.06.08 20:57  jana  (121503)

stavka ma vyznam

Promiňte, zapomněla jsem, že se nacházím na přísně matematickém foru. Mně by se více líbilo, kdyby průměrnou mzdu, matematicky vzato, měli 2/3 zaměstnanců. Naše ekonomika na to tedy má. Je známo, že v každé společnosti se nachází cca (matematicky asi nepřijatelné) 3,5% lidí, kteří  nechtějí pracovat.Nevidím vůbec ráda např. neopodstatněné příjmy některých vrcholových managerů. Nejedná o závist, ale o spravedlnost. Pokud mi ovšem se svými exaktními, jedinými, matematickými zásadami rozumíte. A proto si také myslím, že např. privatizace zdrvotních pojišťoven, nemocnic je také takový malý velký tunel ČEZ. Tento svět patří všem, mají právo na slušný život pokud pracují, nboť i jejich práce je společensky důležitá  Např. ČEZ v nekonkurenčnám prostředí zvyšuje ceny, vytváří nepřiměřené zisky a vrcholoví pracovníci získávají neoprávněné výhody. Také bych tak ráda podnikala. To by dovedl každý. A nechtějte mně přemluvit, že energetiká burza je to pravé ořechové.
Co se týče Ústavy, celých devatenáct let tedy jsme ji špatně vykládali, myslím co se týče poplatků ve zdravotnictví, tedy za návštěvu u lékaře? nebo za recept? Podle mých zkušeností je to jen úlitba ODS lékařůn a budoucím soukromým zařízením. Mám rodiče, kteří jsou ve věku 80ti let a vím jak to chodí. Pan doktor napíše recept a chce za klinické vyšetření 30 Kč a tak si také vykáže body VZP. Jinak by nemohl. Kdo zneužívá zdravotnickou péči jsou hlavně lékaři.
No předpokládám, že jste asi mladší ročník, a tedy postrádáte zřejmě životní zkušenosti, pokud se platu tak se omlouvám předem
To chci ještě říci závěrem, kdybyste tušil, jak se chystám na nejbližší volby, asi byste zuřil. No nic to je na další debatu.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Bude stávka, nebude stávka, bude stávka, nebude stávka...?, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Bude stávka, nebude stávka, bude stávka, nebude stávka...?

Bude stávka, nebude stávka, bude stávka, nebude stávka...? - zdrojová stránka k tématu diskuze Bude stávka, nebude stávka, bude stávka, nebude stávka...?.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Bude stávka, nebude stávka, bude stávka, nebude stávka...? e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Bude stávka, nebude stávka, bude stávka, nebude stávka...?.

 Burza Prime 16:29 (28.3.2024) 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  610.00  +1.67% 
 ČEZ  837.00  -1.99% 
 ERSTE  1 042.00  +1.17% 
 GEN(NORTON)  520.00  +0.39% 
 GEVORKYAN  258.00  +0.78% 
 KB  840.00  +0.90% 
 KOFOLA  270.00  0.00% 
 MONETA  102.00  +0.59% 
 PHOTON  45.40  +0.22% 
 PILULKA  215.00  +2.38% 
 PM  15 820.00  -0.13% 
 PRIMOCO   915.00  -2.66% 
 VIG  725.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 86.91 USD 08:38   
 Zlato 2233.59 USD 08:38   
 Stříbro 24.97 USD 08:38   
 Káva 188.70 USD 28.03   
 Cukr 22.53 USD 28.03   
 Bavlna 91.47 USD 08:38   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.