Zastavme měnovou reformu! - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (31)
 
přečíst (2) 02.02.08 00:50  Občan Josef  (120631)

Důležité

Vážení,
pan profesor Švejnar slíbil , že se postará o to, aby jsme na euro přešli co nejdříve .
Pan profesor tomu rozumí, protože učí v Americe.
Tak nevím o čem tu diskutujete -vše je již rozhodnuto.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 24.01.08 09:27  Karel  (120170)

Jak to vidím já

Euro je velice žhavý fenomén. Dle přízpěvků o něm kolují roztodivné pověsti. Staromilce může ještě bolet rozpad Rakousko - Uherska jiné zase RVHP. Nutnost existence EU i EURa jasně definuje fakt, že národy, jejichž měny měly mezinárodní význam (a nejen na Nymbursku) mají dnes EURo. A věřím, že kdyby na něm byla královna Alžběta přijmou ho i v Británii. V konkurenci nových ekonomických tygrů si někteří ještě hrají na veliké a silné (a rádi vykládají, že tenkrát byli mladí a ještě silnější). Jen do té doby, dokud budou mladí tygři ochotni tuto hru hrát.
Z historie je skoro jasné co nás čeká. I slavné řecko a egypt skončily jako Římské provincie. (A USA jsou bohužel podobném stavu jako Řím za císaře Konstantina). A veškerá snaha o EU i euro je jen zoufalý pokus tento osud na chvíli oddálit. (viz příklad o Svatoplukových prutech).
A jak ovlivní euro hospodářské prostředí. Velmi.
Při přechodu na EUR všichni obchodníčci samozřejmě budou zaokrouhlovat nahoru. Takovou příležitost nejde nevyužít. (Už teď jsou mnohé věci u nás dražší než v eurozóně). A podniky. Ty nebudou chráněny korunovým polštářem s jakýmsi hypotetickým kurzovým poměrem. To bude průšvih. Investice 1 EUR do pracovníka tady, v Irsku, nebo v Alsasku. To bude asi nejhorší co podniky postihne.
A co zaměstnanci? Platy bohužel odpovídají produktivitě i celkovému cenovému prostředí. Holt každému podle jeho zásluh.


Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 21.01.08 13:44  Lubek  (119954)

Ne všechno je jinak ale skoro všechno

"Měnová politika ČNB a kurz měny přestanou reagovat na aktuální situaci naší ekonomiky. Měnová politika Evropské centrální banky a kurz eura budou reagovat na situaci v celé eurozóně, která bude z důvodu nejednotnosti hospodářského prostoru eurozóny často odlišná od situace naší." A budou tak muset reagovat chudáčci podniky a občané. Hrůza? Ne, konečně bez zmatkující ČNB!

"Přibližování k ekonomické úrovni EU zbytečně zvýší inflaci, protože to nebude doprovázeno současným posilováním koruny." Kde je dáno, že se nám bude zvyšovat cenová hladina? Cenová úroveň je různá nejenom v rámci eurozóny, ale i v rámci USA a taky v rámci ČR! Když budeme monopolizovat, bude draho. Konkurence sníží ceny.

"Nebude dostatečný tlak na zvyšování produktivity práce a orientaci na výrobu a služby s vyšší přidanou hodnotou." Tlak na produktivitu nevyvíjí ani ČNB ani měna, ale konkurence! Tak elementární věc.

"Pravděpodobně budou vyšší úroky a tím menší možnosti domácích investorů a menší spotřeba občanů. Inflace sníží hodnotu úspor našich občanů." Vyšší úroky jak známo naopak zvýší úspory. Rozdíl mezi úročením vkladů a úvěrů je prakticky konstantní a úroky prakticky okamžitě sledují právě inflaci, jejíž vliv na úspory tím prakticky ruší.

"Jednotná měna bude chránit hlavně investice ze zahraničí a bude nás udržovat jako levnou továrnu Evropy." Investice ze zahraničí zhodnocuje růst koruny snad nejvíc ze všeho. Reálný růst platů ovšem neovlivní měna.

Fobie a izolacionismus nám ovšem růst spíše poškozují, jako každá byrokratická "ochrana".

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 20.01.08 17:31  Jv  cochranezavinacseznam.cz  (119912)

Autore nepiste pamflety studujte ekonomii

Velmi, velmi jsem se bavil. A pak jsem zas byl smutny, tohle dnes pise kde kdo. Onehda dokonce i clen bankovni rady CNB se nechal slyset, ze to euro nam akorat prinese inflaci a ze je lepsi mit svou menu. Inu je to pravda a zarovne je to pitomina, od lidi se vzdelanim v oboru bych to cekal. Nepochybne by nase ceny obecne v rostly, pokud bychom byli soucasti eurozony, ale to by jen odpovidalo nasemu priblizovani vyspelym ekonomikam v EU, bylo by to prime vyjadreni rustu zivotni urovne. Kurz nas pred tim nezachrani, pouze umozni udrzet obecne jinou cenovou hladinu, ale relativni ceny se posunou PRESNE STEJNE. Jelikoz skutecne dulezite jsou prave relativni ceny a ne ten agregat, nema smysl pindat o euroinflaci. Co ale clovek muze chtit od nedouku, ktere dnes fakulty chrli jak na bezicim pasu! Probuh, prectete si nejakou slusnou ucebnici a nezaplevelujte mysli laiku takovymi zvasty. Ty ostatni kecy, jako tlak na produktivitu prace, to uz ani nemam sil komentovat.



Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 21.01.08 05:47  pavel  paveltzavinactalktalk.net  (119925)

Odpoved - Autore nepiste pamflety studujte ekonomii

EURO způsobilo zdražení a pokles životní úrovně v těch zemích, kam přišlo. Tečka. Takže ho nepřijímat. Rozdíl v názorech je způsoben pouze tím, jestli mluvíte s normálními živými lidmi z těch zemí anebo studujete ekonomii a zabýváte se teorií místo praxe, hovoříte s ekonomy a politiky z oněch zemí (takže lidmi mimo realitu) a navíc máte takový příjem jako naši poslanci anebo větší, takže jste stejně mimo realitu normálních lidí a dopad přijetí EURA Vás osobně nezajímá. Pravděpodobně ho uvítáte, protože si stejně jako poslanci platy dorovnáte dle EU. Pokud zvítězí rozum a EUROrubl nepřijmeme, budeme si jednout mnout ruce.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 20.01.08 18:02  mj  (119913)

Autore nepiste pamflety studujte ekonomii

tak nekomentuj a pis argumenty-kolik bude stat napr. rohlik? myslis ze 0,98 EURO ?-myslis ze nekdo zaokrouhli i platy a to smerem nahorU?-budeme mit platy "aby to odpovidalo vyspelym ekonomikam, kdyz "by nase ceny obecne rostly ?" coz je podle Vas "prime vyjadreni rustu zivotni urovne"
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 20.01.08 18:16  Jv  cochranezavinacseznam.cz  (119912)

Autore nepiste pamflety studujte ekonomii

Ja vam to nemuzu v kratkosti vysvetlit, tolik casu byste tomu tezko chtel venovat. Takze jen neuplne. Je smesne si myslet, ale lide to skutecne delaji, ze je mozne, aby se ceny v cele ekonomice zvysily pouze proto, ze prodejci si budou vic uctovat. Stejne tak je nemozne, aby se vsichni meli lepe jen proto, ze dostanou vyssi plat. Zvysovani zivotni urovne je vzdy spojeno s rustem produktivity prace. Proste receno, kdyz se vic nevyrobi, nebudeme se mit lepe, ale ani hure.

Rust cen po vstupu do eurozony neni dusledkem nejakeho zaokrouhlovani, machinaci obchodnich retezcu apod, to je kravina, kterou opakuji pitomi novinari. V podstate jde o to, ze tu bude malo eur, coz bude odpovidat nasi mrzke kupni sile ve srovnani s vyspelejsimi zememi. S postupem casu budeme schopni vyrabet vice a lepe, takze sem tech eur pritece vice. Ten proces se zastavi v okamziku, kdy se cenove hladiny vyrovnaji. Tenhle proud eur nahradi kurzovni zmeny. Podobne tomu bylo uz kdysi za zlateho standardu, kdy take nikoho nezajimaly kurzy, ale pouze mnozstvi zlata, ktere prodilo do ci vytekalo ze zeme.

Autor toho clanecku je nebezpecny demagog, protoze strasi inflaci. Jenze ona neni inflace jako inflace. Tahle je zcela neskodna, pouze bude odrazet zmeny v nasi ekonomice, ke kterym stejne musi dojit, ktere pro nas budou prinosem, ktere uvitame.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 21.01.08 16:04  Jan Hřebíček  jan.hrebicekzavinackurzy.cz  (84758)

Autore nepiste pamflety studujte ekonomii - odpověď autora

Autor zde nestraší inflací, to je naprosto minoritní část sdělení, autor jen konstatuje, že v případě přijetí eura bude inflace vyšší.

Pokud zde autor něčím straší, tak v případě přijetí eura pomalejším přiblížením životní úrovně k životní úrovni starých členů EU, než kdybychom euro nepřijmuli. A není to vůbec zdůvodněno inflací, ta opravdu není rozhodující, ale je to zdůvodněno tím, že není možno používat jednotnou měnu na hospodářském prostoru se stále ještě ohromným množstvím různých bariér.

Občané a firmy z České republiky nemají stále možnost působit na kterémkoliv místě EU stejně jako v ČR a stejně tak občané jiných zemí EU nemohou bez bariér působit v ČR stejně, jako bychom byli hospodářsky jeden stát. Evropská unie je hospodářsky pouhý slepenec 27 ostrovů, kde jedním z těchto ostrovů je ČR. Z toho důvodu se každý ostrov vyvíjí ekonomicky rozdílně a k tomu nutně potřebuje vlastní měnu s vlastními směnnými kurzy a vlastní měnovou politikou. Jinak bude skomírat pod tíhou zvnějšku nadiktované měnové politiky a směnných kurzů minimálně odrážejících jeho ekonomický vývoj.

Bohužel politici a makroekonomové bez větších zkušeností s mikroekonomikou a řízením podniků různých velikostí tuto problematiku těžko chápou. Zjednodušeně si to lze představit jako koupi automobilu s mnoha převodovými stupni, avšak bez Vámi ovladatelné převodovky, kde Vám někdo třetí bez Vašeho vědomí bude téměř náhodně řadit rychlostní stupně a zároveň téměř náhodně šlapat na plyn. Tak takový automobil si chceme koupit a já se od toho Českou republiku snažím odradit. Máme ale reálnou šanci, že si takové auto před námi kopí Slováci a my budeme moci bez rizika sledovat jejich jízdu.

Jan Hřebíček
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.01.08 18:45  Jv  (119912)

Autore nepiste pamflety studujte ekonomii - odpověď autora

Tvrzeni, ze jednotna mena potrebuje sjednoceny hospodarsky prostor neni vubec samozrejme, skoro mam chut rict, ze je nesmyslne. Pravdou je pouze to, ze kvuli tem barieram jsou vyhody spolecne meny mensi, nez by mohly byt bez nich. Aby mohl clovek tvrdit, ze euro je skodlive, musi verit na blahodarne ucinky nezavisle menove politiky. Pokud v nej neverite, nepredstavuje euro zadny problem.

Smenne kurzy nejsou lepsi nez vyrovnani cenovych hladin pomoci ponekud vyssi inflace. Tahle inflace totiz je zcela prirozena a zadouci. O moznosti pozitivnich ucinku menove politiky jako takove lze pochybovat. ECB, jelikoz bude vychazet z celoevropskych dat, nebude reagovat na z jejiho pohledu nepodstatne fluktuace v Cesku. Diky tomu budeme mit mnohem stabilnejsi monetarni politiku nez  doposud. Stabilita je ale jedinou kvalitou monetarni politiky. Sny o  stabilizacni funkci snad jiz patri minulosti, stejne jako predstava, ze vic penez je vic blahobytu.



Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 23.01.08 00:17  Jan Hřebíček  jan.hrebicekzavinacaliaweb.cz  ()

Autore nepiste pamflety studujte ekonomii - odpověď autora

Jednotná měna se bez sjednoceného hospodářského prostoru neobejde. Pokud je zavedena jendotná měna na slepenci hospodářských ostrovů, nejsou tyto ostrovy schopny bez vážných dopadů do HDP stabilizovat případné ekonomické šoky, které postihnou jen jeden nebo několik málo ostrovů. Pokud ostrovy nejsou mezi sebou izolovány bariérami, tak se případný ekonomický šok na straně nabídky či poptávky neprojeví jen na jednom ostrově, ale jeho vliv se "rozlije" automaticky do celé měnové oblasti. Tím se vliv šoku jednak značně naředí, ale hlavně ovlivní kurz a požadavky na měnovou politiku v celé měnové oblasti stejně.

Blahodárné měnové účinky nezávislé měnové politiky jsou nepochybné na psychologické úrovni existence nezávislého orgánu pečujícího o stabilitu měny, který má v rukou dostatečné nástroje na její prosazení. Faktická realizace této nezávislé měnové politiky však bývá často problematická, protože pověřený orgán rozhoduje opožděně nebo jinak neadekvátně. Nicméně pokud alespoň verbálně deklaruje odhodlání svůj úkol plnit a nejedná zjevně kontraproduktivně, je jeho existence a činnost pro ekonomiku velkým přínosem.

Směnné kurzy jsou výrazně lepší než vyrovnávání cenových hladin pomocí inflace, např. z důvodu možnosti snadného pohybu oběma směry, protože reagují zpravidla rychleji, nezanášejí do ekonomiky dlouhodobé inflační očekávání ani hrozby spojené s deflací. Vyrovnávání cenových hladin pomocí inflace při existenci jednotné měny úročené pod úrovní inflace způsobuje vyvlastňování části výnosů vkladatelům, kteří tak hradí podstatnou část nákladů na existenci měnové unie, přičemž výnosy z existence měnové unie plynoucí jsou na straně jiných osob. Potom se ze zdánlivé administrativní změny v označení domácí měny stává měnová reforma se vším, co k ní vždy patřilo.

Jan Hřebíček
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 27.01.08 13:57  Jv  (119912)

Autore nepiste pamflety studujte ekonomii - odpověď autora

Mozna kdybychom nemluvili o nejakych "socich", ale konkretne, lepe bychom si rozumeli. Dejte nam nejaky priklad soku a ukazte, ze musi dojit, k tomu, co popisujete. Ja nevidim, proc by tomu tak melo byt.

Soudim, ze menovou politiku nadmiru precenujete. Uvazme treba pripad vyroby toaletniho papiru. Nikdo se dnes snad neodvazi tvrdit, ze kdyby ji ridil stat, bylo by to lepsi. Nikdo nemluvi o tom, jak musi produkce ...papiru byt stabilizovana. A verte, ze jeho nedostatek by jiste byl vaznym problemem. Prinejmensim na psychologicke urovni je tedy treba existence nezavisleho organu... Ale vazne, ten nezavisly organ ma dve moznosti. Bud se vzdat jakekoliv aktivni politiky a tisknout urcitym tempem nove penize, anebo se pokouset o politiku a celit problemu, kteremu musi celit kazda byrokraticka organizace, ktera intervenuje na trhu, a sice negativnim nezamyslenym dusledkum sve cinnosti. Neexistuje zadna agentura, jakkoliv osvicena, ktera by mohla do trhu zasahnout, aniz by nedochazelo ke zhorseni situace. To, co obvykle centralni banky delaji, je haseni pozaru, ktery samy zalozily. Cim mene jejich politiky, tim lepe pro zemi.

Argument rychlosti zmeny kurzu zcela opomiji, ze skutecne dulezity neni kruz sam, ale tvrda hospodarska realita. Rekneme, ze dotycna zeme je uspesna, slusnym tempem roste a exportuje znacne mnozstvi sve produkce do zemi menove unie, jejiz je casti. To se projevi jako cisty pritok penez. Nejprve je dostanou exportni firmy, ale nove penize se skrze dodavatele rychle rozliji do celeho hospodarstvi a struktura relativnich cen se upravi. Jejich prumerny vzestup je pouhym vedlejsim dusledkem tohoto pohybu. Pokud menova unie neexistuje a kurz je volne plovouci, stane se neco podobneho. Diky vyvozum mena dane zeme posiluje. To vsak znamena, ze se jednotlivym subjektum oteviraji nove moznosti obchodovani se zahranicim (stejne jako to udelal narust mnozstvi penez v zemi v pripade menove unie). Ackoliv tedy firma nominalne produkuje totez mnozstvi za tytez ceny i nadale, relativne si polepsuje, protoze celi mnohem vyssi konkurenci, protoze penize maji nyni dalsi vyuziti, ktera predtim nemela. Fakticky proto dojde k temuz, jen z jine strany. Relativni ceny se zmeni. Vysledek je tentyz. Rychlost tataz.

Pokud jde o inflaci, je treba rozlisovat mezi inflaci zpusobenou tim, ze monetarni instituce okrada drzitele hotovosti, a inflaci, ktera je zpusobena de facto zvysovanim produkce a rustem blahobytu. V prvnim pripade, pro ktery tak horujete, kdyz hajite stabilizacni politiku centralnich bank, nejde nez o sprostou loupez zamaskovanou jako zachrana zeme pred hospodarskym cyklem (ve skutecnosti jej tohle chybne rizeni prohlubuje). Inflace plynouci z hospodarskeho rustu v ramci nejake menove unie, nikoho o nic neokrada. Realne urokove miry v menove unii i v pripade s vlastni menou budou stejne (zanedbejme centralni banku), nominalne ale budou ty unijni vyssi. Na jejich zaplaceni penize budou, protoze do zeme pritekaji potrebne penize.

Mimochodem tyto argumenty muzete do jiste miry pouzit i proti menove unii, nebo spis proti nekterym argumentum jejich zastancu. Kdyz se hovori o odstraneni kurzoveho rizika, je to fikce. Kurzove riziko nezmizi, pouze jej budeme nazyvat jinak, stane se casti obecnejsiho rizika kazdeho podnikani. To vzdy celi nebezpeci nepredpokladaneho vyvoje cen.

Nicmene zaver je jednoznacny, menova unie JE pozitivne lepsi. Jedine, co je jeste lepsi nez eurozona, jsou nejake penize, ktere nezavisi na statni diskreci.






Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 11.01.08 09:47  Mira  maxxxizavinacemail.cz  (119437)

EURO k životu nepotřebuju

Nejsem žádný ekonom ,ale jsem proti Euru. Platy v čechám rostou jen velmi pozvolnu a tak jsem rád ,že díky posilující koruně roste alespoň můj plat globálně v eurozoně. Rád cestuju a každý rok mám na dovolenou více a více peněz za svůj plat. Například jen za euro se loni platilo 33Kč a dnes už je to jen 25.90Kč to znamená že za svůj plat cca. 17000 Kč čistého jsem loni dostal 515 Euro ,ale když letos jedu na lyže do Francie tak za svůj plat dostanu už 660 Euro a to je rozdíl  145 Euro to je slušný zvýšení platu za rok to si myslím není vůbec špatný a kdyby jsme už měli Euro tak mi nikdo nepřdá za rok skoro 20%. Já jsem prostě proti Euru.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 11.01.08 03:38  pavel  paveltzavinactalktalk.net  (119432)

EURO pokud možno nepřijmout

EURO nepřijímat. Dánsko, Švédsko a Velká Británie ho také nemají a neslyšel jsem žádné stížnosti od jejích občanů a také je to nijak neizoluje. EURO jim rozhodně nechybí. Připadá mi, že lidé, kteří jsou pro EURO jsou buď zmanipulovaní převážně proEURO zprávami v našich mediích, která patří téměř všechna zahraničním firmám. Anebo jsou to snobi, co si myslí, že přijetí EURA je něco jako vstup do prestižního golfového klubu pro VIP. Jako Čech, který pracoval 6 měsíců v SRN před a 6 měsíců po EURO, 2 měsíce v Dánsku a nyní 3 roky v Anglii, kde pracuji s Itali, Francouzi, Portugalci a dalšími Euroobčany, jsem se ptal a ptám každého na EURO. Ještě jsem neslyšel kladný názor na EURO. EURO snížilo životní úroveň v celé Západní Evropě, která ho přijala. Říkají oni. Nechci mít také jednotnou měnu s Bulhary a Rumuny (přijdou brzo na řadu) - a už vůbec ne s Němci - viz www.steuerzahler.de ukazující zadluženost SRN (téměř 1,5 bilionu EUR s nárůstem 539EUR/sekundu).
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 11.01.08 06:11  Mameluk  (113952)

EURO pokud možno nepřijmout

^N225Nikkei 22514,107.19 12:49PM SGT 280.92 (1.95%)

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 20.12.07 16:01  pozorovatel  (60276)

taky blbost

Po tom co předvádí ekonomika USA bych jejich profesory ekonomie zase tak neglorifikoval.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 27.11.07 20:09  Jan  (118202)

Blbost

Euro co nejdrive.....kdo jiny o tom vi vice nez prof. Svejnar a ten je take pro...
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 21.11.07 10:11  Rejpal  (37416)

Chceme se opravdu izolovat jako dříve Albánie.

Také nejsem přesvědčen, že koruna může neustále posilovat a docela bych věřil i tomu, že dopadne jako dolar. Proto bych i přes riziko nějaké ztráty už část spoření na důchod realizoval raději v eurech.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 26.11.07 23:01  QEntity  (113867)

Chceme se opravdu izolovat jako dříve Albánie.

Proč by měla koruna dopadnout jako dolar ????

Na pocitech se nedá stavět... Na rozumných analýzách ano... Koruna bude patrně posilovat, a to proto, že naše ekonomika nejspíš poroste rychleji než ekonomika eurozóny.... Je na tom něco překvapivého ???

A naopak... Myslíte si , že spoření v eurech je nějaká výhra (krom toho to tak přece už nyní můžete alespoň částečně dělat) ??? Vždyť euro evidentně je měna zemí, které vykazují dlouhodobě podstatně nižší růst než USA !!!

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 30.12.07 23:34  sew  (119014)

Chceme se opravdu izolovat jako dříve Albánie.

No tak to me podrz ze nase ekonimika poroste rychleji nez eurozone tak tomu snad veri jen klaus muzes mi rict co nase ekonomika produkuje za vyrobky srovnatelne a prodejne za eura? vyvazime tak leda do ruska :-)))
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Zastavme měnovou reformu!, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Zastavme měnovou reformu!

Zastavme měnovou reformu! - zdrojová stránka k tématu diskuze Zastavme měnovou reformu!.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Zastavme měnovou reformu! e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Zastavme měnovou reformu!.

 Burza Prime 16:26 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  610.00  +1.67% 
 ČEZ  837.00  -1.99% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 040.60  +1.03% 
 GEN DIGITAL  520.00  +0.39% 
 GEVORKYAN  258.00  +0.78% 
 KOFOLA CS  270.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  840.00  +0.90% 
 MONETA MONEY BANK  102.00  +0.59% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 820.00  -0.13% 
 PHOTON ENERGY  45.40  +0.22% 
 PILULKA LÉKÁRNY  215.00  +2.38% 
 PRIMOCO UAV SE  915.00  -2.66% 
 VIG  725.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 86.89 USD 28.03   
 Zlato 2233.59 USD 28.03   
 Stříbro 24.97 USD 28.03   
 Káva 188.70 USD 28.03   
 Cukr 22.53 USD 28.03   
 Bavlna 91.47 USD 28.03   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.