Online diskuse: Vše o nákupu investičních drahých kovů a spoření do zlata

Foto Mgr. Lukáš Zeman Mgr. Lukáš Zeman
Vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy, obor Informatika - Softwarové systémy. Od roku 2000 se věnuje programování webových aplikací, přičemž do roku 2010 jako internetový vývojář na volné noze, a od roku 2010 jako hlavní programátor, ředitel a majitel společností goodlookyng solutions s.r.o.. Od roku 2012 je majitelem a ředitelem společnosti Zlaťák.cz s.r.o., která se zabývá prodejem drahých kovů na webech www.zlatak.cz a www.investicnizlato.cz.


Téma chatu: Vše o nákupu investičních drahých kovů a spoření do zlata
Zadávání otázek skončilo 10.12.2014 10:30

Počet položených otázek: 15.

  • 1. Otázka od AntonínPokud už má smysl investovat do drahých kovů, jakou část volných prostředků byste doporučoval na tuto investici?
  • 2. Otázka od KarolinaDobry den, nezlobte se na mne za trochu doternou otazku, ale se spolecnostmi jako je ta Vase se roztrhl pytel, proc bych si mela pro sporeni do zlata vybrat prave vas? diky za odpoved
  • 3. Otázka od TomDobrý den, chtěl bych se zeptat, kde je uskladněno nakoupené zlato a jak je to se zdaněním?Děkuji
  • 4. Otázka od PetrPro Toma: nakoupené zlato je uskladněno tam kde si ho uskladníte ne? :D
  • 5. Otázka od DanielaDobrý den,když se rozhodnu nějakou část svého kapitálu investovat do zlata, jak vybrat tu správnou společnost, aby člověk nenaletěl nějakým podvodníkům, případně i mezi seriozními firmami vybral takovou, kde bude nejvyšší zhodnocení?Díky za odpověď..D.
  • 6. Otázka od MilanDobrý den, na webu v bazarech jsem párkrát viděl investiční cihličky, které ale nebyly zlaté nebo stříbrné, ale jen pozlacené nebo postříbřené. Třeba tady:http://aukro.cz/slitek-cihla-bank-of-china-drak-cina-zlaceny-i4877354143.htmlNevíte na co to je dobré, proč se to vyrábělo? V prodeji jsem to nikde neviděl.
  • 7. Otázka od KarinDobrý den, je lepší si nechat své úspory uložené někde v bance na účtech nebo nakoupit investiční zlato?
  • 8. Otázka od MaruškaDobrý den, je nějaký zásadní rozdíl mezi investicí do cihliček a do mincí? Co doporučujete spíše k investici? Děkuji .
  • 9. Otázka od MartinaDobrý den, můžete prosím přesně vysvětlit, co jsou investiční drahé kovy? Děkuji.
  • 10. Otázka od IvanaDobrý den, pokud už mám zlato nakoupené, je možné, že zjistím, že je nyní lepší nabídka na trhu. Co byste mi doporučil udělat? Děkuji.
  • 11. Otázka od MarcelaKolik je vjetnamsky penize
  • 12. Otázka od marcusDobrý den. Pokud bych chtěl nakoupené zlato "uschovat" v bankovním sejfu, jak bývá toto zpoplatněno? Jaké jsou bankovní záruky v takovém případě? Platí to samé co pro vklady?
  • 13. Otázka od RudyObecně se bralo, že investice do zlata chrání proti inflaci. Ale proč tedy investovat do zlata nyní, když se očekává pouze slabá inflace, která by měla navíc trvat po delší dobu?
  • 14. Otázka od Honzazdravím, četl jsem už několikrát, že stříbra se spotřebovává mnohem víc než kolik se vytěží, a zásoby už prakticky žádné nejsou. Co myslíte, za jak dlouho ho začne být nedostatek, když všechno půjde tak jako doposud?
  • 15. Otázka od PetrSpoření do zlata nebo do stříbra - nějak v tom nevidím smysl. Spoření, čili ukládání peněz do spořitelny, nebo banky, do fondů nebo kamkoliv jinam má podle mně jediný smysl, a to jsou úroky. Ty už v dnešní době nestojí za nic, takže radši místo do peněz spořím do kovů. Respektive ne spořím, ale nakoupil sem za "přebytečné peníze" cihly. Lidé jsou ale tupé nemyslící stádo, a tak se snadno nechali nachytat na "spoření" do kovů čili postupné nakupování slitků, což dneska nabízí už plno firem. Ale většina lidí si nějak neuvědomuje, že tohleto spoření je výhodné jenom pro ty firmy, co to provozují. Buďto se zato platí nějáký poplatek, nebo vyšší marže než když ten slitek koupím přímo. Je to logické, když firma někomu vede účet, tak to nebude dělat zadarmo. Takže mi vysvětlete, proč bych měl vést u nějaké firmy účet na který si budu spořit, když ty peníze můžu naspořit doma pod polštářem, nebo na stavebním spoření s aspoň nějakým příspěvkem od státu, a potom si koupit cihlu, která mě vyjde levněji? :D Kovy mají výhodu v tom, že nehrozí člověku že o ty peníze přijde když banka zkrachuje. Ovšem tahle výhoda u spoření do kovů taky mizí, protože když zkrachuje ta firma u které budu mít účet, tak nemám nikde zaručené že ty peníze nebo zlato dostanu. Takže spoření do kovů je podle mně celkem dobrý byznys pro firmy které to provozují, a výhodné to přijde akorát takovým lidem kteří si nejsou schopní naspořit sami a nerozházet to za blbosti. Mám pravdu? Jinak nic proti Vám - máte to nejlevnější aspoň co sem našel na netu.


Server Kurzy.cz nepřebírá odpovědnost za obsah dotazů. Vyhrazuje si ovšem právo dotazy dle vlastního uvážení mazat či upravovat, a to zejména v případě dotazů, které se netýkají tématu on-line diskuse (chatu), které útočí, vyhrožují nebo uráží svým vyzněním osoby, které na ně mají odpovídat, nebo jakékoliv jiné osoby, nebo které podněcují k násilí či nenávisti ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i dotazy obsahující obscenity či vulgarismy.

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.