Cianews.cz (ČIA)
Akcie v ČR  |  16.06.2004 14:27:02

Pobídky od státu již letos získalo 31 investorů



Pobídky od státu získalo v letošním lednu až květnu celkem 31 investorů. Stát podpořil 18 investičních projektů z oblasti zpracovatelského průmyslu v objemu 16,9 miliardy korun a 13 projektů na výstavbu výzkumných a technologických center v objemu 5,57 miliardy korun. Vyplývá to z informací vládní agentury CzechInvest.

Podpořené projekty z oblasti průmyslové výroby mají přinést 3710 nových pracovních míst. Nejvíce jich přislíbila vytvořit společnost Linde Frigera v Berouně - celkem 692. Podle výše investice vede japonská společnost Shimano, která v Karviné vybuduje závod na výrobu jízdních kol za 2,34 miliardy korun. Futaba Czech investuje 1,71 miliardy korun, Lonza Biotec 1,565 miliardy korun a Siemens Elektromotory 1,51 miliardy korun.

Většina z částky investované do výzkumných a technologických center připadá na nadnárodní koncern DHL, který v Praze buduje evropské centrum IT služeb. Stát podpořil část investic DHL ve výši 4,66 miliardy korun a přispěl ke vzniku 866 pracovních míst. Dalších 800 míst v Praze vytvoří centrum služeb společnosti Accenture Services, 432 lidí ve výzkumu zaměstná americký Honeywell a shodných 325 zaměstnanců zaměstnanců mají mít tuzemská centra služeb společností Team Trackers a TC Inter-Informatics.

V lednu až květnu 2003 stát podpořil rovněž 18 investic do zpracovatelského průmyslu. Podpořené projekty měly hodnotu 17,3 miliardy korun a mají umožnit vznik 6244 nových pracovních míst. Podporu si tehdy vyžádalo a dostalo jen jedno centrum z oblasti služeb, konkrétně se jednalo o technologické centrum Rieter CZ v Ústí nad Orlicí.

Investiční pobídky mohou mít podle zákona formu odpuštění daně z příjmu právnických osob na pět až deset let, slevy na clech, dotace obci, finanční podpory vytváření nových pracovních míst a finanční podpory rekvalifikací zaměstnanců ze strany státu. Konkrétní výši pobídek agentura CzechInvest nezveřejňuje.

-dtr-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688