Antonín Foller
(Kurzy.cz)
Veřejné rozhraní  |  30.05.2000 09:38:45

Postavte si vlastní web Akcie.cz !

Vážení uživatelé Internetu,
na serveru www.cz již od roku 1996 zveřejňujeme komplexní přehled o obchodování na českém kapitálovém trhu. V roce 1999 k těmto informacím přibylo i denní aktuální zpravodajství o ekonomice, politice, financích a obchodování s cennými papíry a komoditami v ČR i ve světě www.zpravodaj.cz. Některé z informací, které najdete na uvedených serverech Vám nabízíme i v jiné formě, zařaditelné přímo do Vašich webových stránek jako "informační okna".
"Informační okna" jsou tabulky s informacemi, ke kterým můžete přiřadit různé parametry. Do svých stránek si v současné době můžete zařadit aktuální stav SPADu, závěrečné přehledy BCPP a přímých obchodů a také aktuální zpravodajství z ekonomiky a financí. Jednoduchou cestou si podle našeho návodu můžete poskládat stránku velmi podobnou titulní stránce serveru Akcie, na které budou stále aktuální informace. Přímo na Vašem serveru tak nyní mohou být některé stejné a aktuální informace, jako na www.cz.
U všech pohledů je možné libovolně měnit barvy, tvary tabulky, pořadí a množství zobrazených informací a podobně. Tento parametr je možné měnit po domluvě s námi na požádání. Pokud budete mít zájem, můžeme vzhled našich informací upravit přímo pro Vaše stránky.
Zařazení těchto informací na Vaše stránky také nemusí trvat více než několik minut (schopný správce serveru to zvládne ještě rychleji). Jako příklad - jednoduchý pohled na SPAD a přehled největších provedených přímých obchodů.
Na Vašich WWW stránkách je pouze potřeba vložit jeden z těchto krátkých kódů:
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=akciespad&.js"></SCRIPT>
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=akcieprime&.js"></SCRIPT>
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=akciezmenybcpp&.js"></SCRIPT>
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=akcietitulni&.js"></SCRIPT>
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=news&.js"></SCRIPT>
Skript, který poskytuje informace, má několik parametrů. Prvním parametrem je F. Tento parametr může mít pět výše zmiňovaných hodnot (akciespad, akcieprime, akciezmenybcpp, akcietitulni a news).
Druhý parametr R, udává počet řádků, které se mají zobrazit. Například 20 největších přímých obchodů tak zobrazíte následujícím kódem :
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=akcieprime&R=20&.js"></SCRIPT>
Další parametr, LV, udává jazykovou verzi nadpisů. V tuto chvíli jsou k dispozici dvě verze : 1=čeština, 2=Angličtina. Stejná tabulka s přímými obchody a popisky v angličtině tedy vypadá takto :
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=akcieprime&R=8&LV=2&.js"></SCRIPT>
Použití následujících parametrů je obdobné. Další parametr, T, udává vzhled informací. (I když jsme si dali docela práci s návrhem vzhledu informací, ne každému se vzhled přizpůsobený našim stránkám může líbit, nebo se tento vzhled nemusí hodit do vašich stránek.)
Posledním společným parametrem je kódová stránka CP. Pokud není uvedena, jsou informace zobrazeny v kódování windows. Pokud má tento parametr hodnotu ISO, budou informace na Vaší stránce v kódování iso-8859-2
Pro jednotlivé pohledy existují ještě další drobné možnosti nastavení:

Zpravodajství

Zpravodajství má tři další parametry : Author (autor zprávy), Area (vydavatelství nebo rubrika, do Zpravodaje přispívají desítky lidí z různých firem do různých rubrik) a Col (oblast zájmu - například ekonomika nebo politika). Ekonomické zpravodajství nebo komentář k jednotlivým obchodním dnům tak může vypadat například takto :
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=news&Area=ptekonomika&.js"></SCRIPT>
<SCRIPT src="http://r.kde.cz/templ/templ.dat/F=news&Area=ptTradeDay&.js"></SCRIPT>
Jednotlivá kódová označení rubrik můžete vidět přímo zde, ve Zpravodaji. Pokud kliknete na některou z rubrik kteréhokoliv vydavatele, objeví se kódové označení rubriky v URL stránky.

Přehled přímých obchodů

Má jediný dodatečný parametr - Typ. Ten může nabývat dvou různých hodnot - A (Akcie) a L (Dluhopisy a podílové listy). Pokud není uveden, zobrazí se přehled přímých obchodů jak akcií, tak dluhopisů ve dvou tabulkách vedle sebe.

Přehled nejvýznamnějších změn na trhu

Má opět jediný dodatečný parametr - Smer. Ten může nabývat dvou různých hodnot - 1 (Vzestupy) a 2 (Poklesy). Pokud není uveden, zobrazí se přehled vzestupů a poklesů ve dvou tabulkách vedle sebe.

Aktuální stav SPADu

Má opět jediný dodatečný parametr - Day. Parametrem Day můžete zobrazit informace SPADu z některého z přechozích obchodních dní, 1 znamená minulý obchodní den, 7 stav před týdnem a podobně. Pokud není uveden, zobrazuí se aktuální informace.

Titulní stránka Akcie

Nakonec máte velmi jednoduchou možnost - zařadit na své stránky kompletní titulní stránku serveru Akcie. Stránka obsahuje souhrn těchto informací - on-line grafy indexů PX50, PK30 a PX-D, roční graf PX50 a PK30, aktuální SPAD, zajímavé změny a přímé obchody a také zpravodajství.
Můžete tak udělat vcelku zajímavou stránku s aktuálními informacemi. Jeden příklad takové stranky jsem asi za minutu vyrobil na našem MultiWebu.

 


Poslední zprávy z rubriky Veřejné rozhraní:

30.05.2000  Postavte si vlastní web Akcie.cz ! Antonín Foller (Kurzy.cz)
07.12.1999  Přebírání zpráv ze zpravodaje. Antonín Foller (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688