Cianews.cz (ČIA)
Finance  |  18.08.2003 11:27:00

Banky chtějí letos ještě alespoň 65 tisíc klientů



Celkem 10,95 milionu klientů evidovalo na konci pololetí sedm největších českých retailových bank. Příliv nových zákazníků, jaký byl k vidění v minulých letech, se pomalu zastavuje. Do konce roku by si, jak ČIA sdělili jejich zástupci, mělo účet u některé z nich vytvořit minimálně 65 tisíc lidí. Největším tahákem zůstavají drobné úvěry pro občany a podnikatele.

Česká spořitelna, která je s 5,5 milionu klientů v tomto ohledu naši největší bankou, předpokládá ústy své mluvčí Kláry Gajduškové v druhé polovině roku pouze mírný nárůst. "Od začátku roku jsme získali již 100 tisíc nových zákazníků. V následujících šesti měsících bude růst již jen pozvolný, neboť se podle našeho názoru vyčerpává počet lidí, kteří dosud nemají žádný účet," řekla ČIA Gajdušková.

Také Československá obchodní banka (ČSOB), jež má v současnosti 3,2 milionu klientů, spolu s Komerční bankou (KB) předpokládají pozvolný růst, své "akviziční" plány však zveřejnit nechtějí. Generální ředitel KB Alexis Juan však před časem prohlásil, že banka chce získávat 50 tisíc nových klientů ročně. Letos tak v pololetí s 1,3 milionu klientů splnila plán na 80 procent, když se počet jejích zákazníků zvýšil o 40 tisíc.

Ještě 20 tisíc klientů chce letos získat GE Capital Bank, na závěr roku by jich tak měla více než 700 tisíc. Jak ČIA řekl mluvčí banky Jan Hainz, tahákem by měly být spotřebitelské úvěry. Raiffeisenbank nyní disponuje 104 tisíci zákazníky, šestiměsíční růst by měl dosáhnout rovněž 20 tisíc.

Poněkud odlišnou cestou jde na akvizice HVB Bank. Ta v současnosti disponuje 52 tisíci klienty majícími osobní účet, přitom na konci loňského roku jich měla 57 tisíc. Banka však nabízí kreditní karty bez nutnosti otevřít si účet. Této možnosti využilo ke konci letošního pololetí 25 tisíc lidí, HVB Bank obsluhuje také čtyři tisíce firemních klientů. "Do konce příštího roku jsem si stanovili za cíl získat 24 tisíc nových zákazníků," řekla ČIA ředitelka odboru strategie Dana Casimaty.

eBanka, která nedávnou obměnou vedení také vstoupila na český retailový trh, disponuje v současné době 83 tisíci zákazníky, do konce roku jich má přibýt 15 tisíc.

-vp-,-jh




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0


Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688