Inzerce (Inzerce)
Osobní finance  |  21.06.2018 12:00:28, aktualizováno 25.06.2018 08:57:33REKLAMA

Nejlepší výsledek kontroly ČNB v historii MPU

Moravský Peněžní Ústav – spořitelní družstvo (MPU) dlouhodobě usiluje o transformaci z družstevní záložny na menší banku.

  Významným milníkem se pro spořitelní družstvo stalo datum 14. 12. 2017, kdy MPU podal žádost o získání bankovní licence. Jedním z rozhodujících kroků, kterými musel MPU projít, byla kontrola České národní banky, která byla zahájena v prosinci, přičemž v průběhu kontroly bylo sledováno 12 významných činností MPU. Dne 29. 5. 2018 po téměř 6 měsících zaslala ČNB protokol o kontrole. Výsledky kontroly jednoznačně potvrdily smysl usilovné práce všech zaměstnanců a předčily i vysoká očekávání vedení MPU. Moravský Peněžní Ústav tak dosáhl nejlepšího výsledku v celé své více než 22leté historii.

Ve všech oblastech, které ČNB kontrolovala, došlo ke zlepšení oproti kontrole v roce 2015. MPU vnímal tuto kontrolu jako nejdetailnější a nejkomplexnější v celé své historii, o to potěšující je fakt, že výsledek kontroly byl nejlepší za celé období činnosti MPU.

Moravský Peněžní Ústav má ambice stát se menší, ryze českou konzervativní bankou, která se dokáže zřetelně vymezit proti ostatním bankám a zaměřit se na poskytování kvalitního servisu a služeb.

Mgr. Pavel Čihák, ředitel úseku Marketing a Rozvoj produktů

Jak vnímáte kontrolu z vašeho pohledu?

Potvrdilo se, o čem jsem přesvědčen již několik let. MPU je výjimečná firma s výjimečnými lidmi. Bylo neuvěřitelné vidět tu energii, kterou celý tým vložil do toho, abychom byli úspěšní. Za to je potřeba všem poděkovat. Odměnou nám jsou nejen hodnocení za jednotlivé kontrolované oblasti, ale především spokojenost klientů, kteří vždy stojí na naši straně. Kontrola je však jen jeden, byť velmi významný, postupný krok na naší cestě. Naším dlouhodobým strategickým cílem je získání bankovní licence, a to především s ohledem na naše klienty, pro které budou z transformace plynout významné výhody.

Když už jste zmínil klienty, mohou se těšit na nějaké novinky?

„I v době kontroly jsme mysleli především na naše klienty. Pracovali jsme na tom, abychom zachovali zajímavé podmínky spoření. Klienti nyní mají díky Diamantovému prémiovému klubu ještě více možností, jak své prostředky zhodnotit. Připravili jsme také nové způsoby provozního financování. Úvěr Easy a Faktoring poskytují možnost především firemním klientům získat cenově zajímavý, rychlý a jednoduchý úvěr.“

Proč právě úvěr od MPU?

Máme tu výhodu, že jsme menší finanční instituce, která dokáže své procesy přizpůsobit dle potřeb klientů. To už některé velké banky nedokáží. Zároveň MPU prokazuje to, proč je na trhu již více než 22 let tak úspěšný. Jsou zde lidé, kteří poslouchají, co jim klienti říkají a co chtějí. Nastavili jsme atraktivní cenovou politiku, produkty jsme schopni poskytnout rychle a bez větší zátěže klienta. To se mi opravdu líbí. Nadále zůstáváme specialisté na nemovitostní financování, v tom jsme byli vždy výjimeční.

Moravský Peněžní Ústav – spořitelní družstvo (MPU)

MPU patří mezi největší spořitelní družstva v České republice (podle počtu svých členů i podle výše aktiv, která firma spravuje). Obchodní místa má v Praze, Brně a Zlíně. Svým klientům poskytuje individuální služby osobního, korporátního a privátního bankovnictví se zajímavými podmínkami při zhodnocování depozit. Výjimečné úrokové podmínky a vysoký standard jsou základem soustavného růstu po 22letou historii MPU. Zisk za účetní období přesáhl 100 mil. Kč před zdaněním.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688