TNBiz (TN.cz)
07.12.2017 09:01:51

Nejslunečnější den týdne je tady, pak přijdou lehké mrazíky. PŘEDPOVĚĎ

Čtvrtek bude podle meteorologů tím nejslunečnějším dnem celého týdne, kdy se teploty vyšplhají místy až k osmi stupňům Celsia. S nadcházejícím víkendem ale přijde do Česka opět ochlazení. Teplota sestoupí pod nulu a bude i sněžit.

Češi se v těchto mrazivých dnech dočkají i sluníčka a hřejivých paprsků. Na odhození kabátů to ale rozhodně ještě nebude, podle meteorologů se teploty vyšplhají maximálně k osmi stupňům Celsia.

Už s pátkem navíc do Česka opět vtrhne ochlazení. Teploty se stěží dostanou přes nulu a postupně ve všech polohách bude pršet, na většině území i sněžit.

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Čtvrtek

Zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle, během dne postupně na většině území jasno, zejména v Čechách. Ráno a dopoledne v jižních Čechách a na jižní Moravě místy, jinde jen ojediněle mrznoucí mlhy. Později večer na západě a severozápadě Čech přibývání oblačnosti a místy déšť. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem -4 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v Čechách ojediněle až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C.  Slabý, postupně v Čechách, na severu Moravy a ve Slezsku mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, na horách silný vítr 10 až 15 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h).

Pátek

Zataženo až oblačno, na východě zpočátku místy polojasno.
Od severozápadu v Čechách na většině území, na Moravě místy déšť nebo přeháňky. V Čechách zpočátku nad 800 m, odpoledne postupně ve všech polohách, na Moravě a ve Slezsku odpoledne nad 400 m srážky sněhové. Později odpoledne ubývání srážek. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C a během noci oteplování, na Moravě -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. V Čechách a ve Slezsku čerstvý jihozápadní  vítr 4 až 8 m/s, s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu
a severovýchodě kolem 20 m/s (70 km/h), na Moravě vítr slabý
až mírný.

Sobota

Zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný, během dne většinou čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Neděle

Zpočátku oblačno až zataženo, místy, zejména na horách občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Postupně místy polojasno a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na jihozápadní až jižní.

Pondělí

 

Oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. Postupně na většině území občasné sněžení, později srážky sněhové jen nad 600 m. Ojediněle srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na východě vítr čerstvý.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty