TNBiz (TN.cz)
03.12.2017 14:41:27

VÝSTRAHA: Pozor na sněhové jazyky, varují meteorologové

Meteorologové vydali v neděli před polednem výstrahu před sněhovými jazyky, řidiči by si měli dávat pozor zejména od večerních hodin, kdy by mělo začít v České republice sněžit. Výstraha je platná pro většinu výše položených oblastí v Čechách.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vyhlásil výstrahu před sněhovými jazyky. Výstraha začne platit od nedělní 23. hodiny a je platná až do úterního poledne. Je velice pravděpodobné, že ji budou meteorologové postupně upřesňovat. 

Varování bylo vydáno pro Jihočeský, Karlovarský, Královéhradecký, Plzeňský, Ústecký kraj a Kraj Vysočinu.

Podle ČHMÚ se sice v neděli přes den bude oblačnost protrhávat, k večeru se ale opět zatáhne a v závěru dne by mělo sněžit. Srážky a sněžení se budou přesouvat od severozápadu republiky. Na horách bude sněžení četnější.

I v pondělí by mělo na většině území mírně sněžit, postupem dne ale bude nad nulou a v nižších polohách tak přejde sníh ve srážky smíšené. Sněžení bude s výjimkou jihozápadu a západu Čech ubývat.

Na horách by ale i přes oteplení mělo stále sněžit, ČHMÚ předpokládá, že se v pondělí ve vyšších polohách budou tvořit sněhové jazyky a navíc závěje. Řidiči by tak měli dbát zvýšené opatrnosti. Situaci bude navíc zhoršovat silný vítr, který bude mít v nárazech rychlost až 15 metrů za sekundu.



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty