Wüstenrot (Wüstenrot)
Stavební spoření  |  21.11.2017 16:11:24

Stavební spoření: Nejen na bydlení, ale i na vzdělání vašich dětí

Co si budeme nalhávat, děti jsou radost, ale také něco stojí. Podle nedávného průzkumu finanční skupiny Wüstenrot chce 9 z 10 rodičů své děti nějakým způsobem zajistit do budoucna. A to nejen v  bydlení, ale také v oblasti vzdělávání.

Po prvních rozsáhlejších výdajích, kdy dítě roste a nastupuje do školky, přichází další velká investice, a to s jeho příchodem do první třídy. Nástup dítěte řeší každoročně několik desítek tisíc českých rodičů. Kromě základního vybavení do školy (včetně výtvarné výchovy, tělocviku, obědů, družiny a kroužků) za které při současných cenách rodiče zaplatí v průměru 6 000 měsíčně, řeší aktivně 32 % z nich také rekonstrukci dětského pokoje, a to tak aby odpovídal potřeb prvňáčka. Informace vyplývají z nedávného průzkumu finanční skupiny Wüstenrot.

Střední a vysoká škola

S nástupem na střední školu přichází druhá velká investice. Pokud se navíc jedná o odbornou školu, připravte se na vyšší výdaje související s pořízením speciálního oblečení a pomůcek.

U vysokoškoláka prezenčního studia je podle výsledků průzkumu Eurostudent za rok 2016 průměrná výše zdrojů 9 113 měsíčně. Přibližně 4 000 jim přispívají rodiče, stejnou částku si pak průměrně vydělají v současném zaměstnání. S vážnými či velmi vážnými finančními problémy se ale potýká 16, 6 % studentů prezenčního studia.

Jak z toho ven?

Mnozí rodiče sáhnou po půjčce a zatíží tak rodinný rozpočet. Vhodnějším způsobem, jak podobné situaci předejít je uzavřít stavební spoření, nejlépe již při narození dítěte. Vázací doba stavebka je šest let a téměř ideálně se kryje s potřebou rostoucích potomků. „Využít úvěr ze stavebního spoření na financování studia sice nejde, na druhou stranu je však možné studium financovat z prostředků naspořených na účtu stavebního spoření. Použití financí na účtu na rozdíl od úvěrů není totiž účelově vázáno,“ komentuje David Krček, produktový manažer stavební spořitelny Wüstenrot, a dodává: „Když založíte stavební spoření novorozenci, po šesti letech máte naspořeno na úpravu dětského pokojíku pro potřeby školáka, po dalších šesti letech můžete mít naspořeno na blížící se úpravy bydlení studentovi střední školy a po dalším období zase pomoci vysokoškolákovi. A když budete ve spoření pokračovat dál, určitě pomůžete svým dětem postavit se na vlastní nohy.“

Wüstenrot

Finanční skupina Wüstenrot se zaměřuje na tvorbu finančních rezerv a financování bydlení. Její portfolio zahrnuje stavební spoření, úvěry a hypotéky a depozitní produkty. Se svými produkty Půjčka ProBydlení (překlenovací úvěr) a Kamarád+ (stavební spoření pro děti) si finanční skupina vybojovala pevnou pozici na trhu stavebního spoření. Zaměřuje se také na poskytování hypotečních úvěrů na bydlení a vydávání hypotečních zástavních listů. Na přelomu let 2010/2011 rozšířila svou nabídku o spořicí a běžné účty a termínované vklady.

Více informací na: https://www.wustenrot.cz/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688