Práce  |  15.11.2017 12:56:34

Vánoční brigády jsou letos ve znamení vyšších výdělků i speciálních vánočních benefitů

Kdo si chce letos přivydělat na vánoční dárky, může se těšit na výdělek až 200 korun za hodinu. Benefity čekají také na ty, kteří na předvánoční brigádě odpracují všechny domluvené směny a možná je i dřívější výplata mzdy, když pracovník potřebuje peníze na nákup vánočních dárků. Firmy letos lákají brígádníky mimo jiné i tím, že zveřejňují celkový plat za dva nebo tři měsíce práce. Vidina padesátitisícového nebo ještě vyššího výdělku tak vypadá velmi atraktivně.

Rostoucí ekonomika přináší větší hlad po vánočních nákupech a s tím spojenou širokou nabídku vánočních brigád. Na plné obrátky se nyní roztáčí prodeje e-shopů, firmy zvýšily počty zaměstnanců ve skladech, zájem o brigádníky je v supermarketech i ve službách. Lidé najdou uplatnění při práci s nakládáním a vykládáním zboží, jeho umísťováním do regálů, za pokladnou, ale také ve výrobních firmách.

Hodinová mzda na vánočních brigádách začíná na částkách okolo 85 korun, většina nabídek však přesahuje hranici stokoruny. Výjimkou však nejsou ani brigády s hodinovou sazbou 200 korun,“ říká Tomáš Surka, výkonný ředitel personálně-poradenské společnosti McROY pro střední a východní Evropu.

Skladba „vánočních“ brigádníků je letos velmi pestrá. Kromě tradičních studentů se na brigády hlásí také ženy na mateřské dovolené, dlouhodobě nezaměstnaní, zájem o přivýdělek mají i důchodci a také ti, kteří už svou stálou práci mají. Brigádou chtějí získat větší obnos na nákup vánočních dárků nebo dovolené na příští rok.

„Pro některé brigádníky představuje dočasná smlouva také šanci na získání zaměstnaneckého poměru na plný úvazek. Když se pracovník před Vánocemi osvědčí, firmy rády přispěchají s takovou nabídkou,“ uvádí Tomáš Surka. 

Sezona vánočních brigád přitom nekončí se Štědrým dnem. Mnoho brigád trvá až do půlky ledna. Obchody totiž vyřizují reklamace zboží nebo výměnu dárků. Někdo také najde pod stromečkem hotovost nebo dárkový poukaz a vyrazí nakupovat v první půlce ledna, kdy obchody zaznamenávají stále ještě velký zájem zákazníků. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688