Vánoční stres aneb jak si sami ničíme zdraví.

TNBiz, 14.11.2017

Vánoce mají být svátky klidu a míru. Lidé z nich však udělali závod ve sprintu s finančními překážkami!

Blíží se vánoční svátky a s tím i pro mnoho lidí poměrně vysoká míra stresu. Každého stresuje něco jiného. Stresové faktory lze ale v toto období shrnout do následujícího - obavy z malého počtu dárků, z jejich nízké pořizovací ceny, z nedostatku dobrého jídla a pití a hlavně strach z financí.

Jak to všechno zaplatím?

Tato otázka probleskne hlavou nejednomu z nás. Na jedné straně jsou představy o krásných vánočních chvílích jako z hollywoodského filmu, plných radosti, drahých dárků, dobrého jídla a skvělé zábavy.

A na straně druhé stojí obrovské obavy a strašlivé představy o vyhozených penězích, popřípadě o jejich nedostatku. Mnoho lidí jakoby bylo v tomto svátečním čase začarovaných a jedná tak, jakoby pro ně neexistoval finanční limit. Peníze rozhazují, paradoxně z toho ale ani nemají radost. Ba naopak - stresují se natolik, že tím ovlivňují své zdraví.

 

Stres štěstí nepřináší. Je jen příčinou více než 60 procent všech druhů lidských nemocí. Proto je důležité, hlavně teď před svátky, se v klidu posadit, zhodnotit si současný stav rodinného rozpočtu a skloubit ho s představou o Vánocích.

Pokud se čelí realitě, dýchá se mnohem lépe a hlavně se odbourá stresová fáze. Ježíšek pak nemusí pod stromeček nadílet různé zdraví podporující tabletky, protože má strach o naše zdraví.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky