Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  13.11.2017 23:11:15

13. listopadu: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Americké akciové indexy po slabém začátku pondělního obchodování dokázaly vystoupat do plusu, kde navzdory zakolísání v závěru seance také zakončily den. Investoři váhají, zda vláda prezidenta Trumpa dokáže prosadit daňovou reformu, a především v jakém termínu dojde k její implementaci.

Index Dow v závěru posílil o 0,07 % na 23 439,70 bodu, S&P 500 i Nasdaq Composite přidaly shodně 0,10 %, když zakončily na 2 584,84 bodu, respektive 6 757,60 bodu. Ztrácely sektory jako energetika, průmysl, telekomunikace a veřejné služby, dařilo se naopak spotřebitelskému odvětví. Index volatility VIX ale navzdory posílení akcií pokračoval v růstu na 11,50 bodu (+1,86 %) a výnos 10letých vládních dluhopisů USA po poklesu během dne nakonec vzrostl o zhruba půl bazického bodu na 2,4037 %. Bitcoin se po předchozích ztrátách odrazil o 11 % výše, ethereum přidávalo asi 2 %.

AMERICKÝ AKCIOVÝ TRH JE NADHODNOCENÝ REKORDNĚ DLOUHO

Mizerný den mají za sebou akcie General Electric (-7,17 %). Společnost se rozhodla snížit dividendu na polovinu. Zisk na akcii v příštím roce očekává v intervalu 1,00-1,07 USD (odhad trhu: 1,18 USD). Nový ředitel firmy vidí budoucnost především v sektorech energetiky, letectví a zdravotnické techniky. Akcie GE letos již odepsaly zhruba třetinu hodnoty.

Akcie výrobce hraček Mattel (+20,66 %) naopak výrazně posilovaly po víkendové zprávě listu The Wall Street Journal o nabídce na převzetí podniku ze strany konkurenta Hasbro (+5,88 %). Vzhůru zamířily rovněž akcie výrobce čipů QUALCOMM (+2,97 %). Ten v pondělí odmítl nabídku rivala Broadcom (+0,02 %) na převzetí za 103 miliard dolarů. Uvedl, že tato nabídka je výrazně podhodnocená.

Trh si dělá starosti o osud daňové reformy, jejíž příslib po zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem vyvolával optimismus na burze. Hlavní obava je nyní z toho, že by nižší zdanění firem mohlo začít platit až v roce 2019. "Investoři s postupující politickou debatou začínají být spíše skeptičtí ohledně toho, že by změna sazeb mohla nastat ještě v roce 2018," uvedl Peter Cardillo ze společnosti First Standard Financial.

EUR/USD OPTIKOU TECHNICKÉ ANALÝZY

Na devizovém trhu britská libra kvůli politickým obavám oslabovala vůči dolaru i euru. Dolů zamířila po víkendové zprávě deníku The Sunday Times, že čtyřicet britských zákonodárců za konzervativní stranu se dohodlo na podepsání dopisu vyjadřujícího nedůvěru premiérce Therese Mayové. To je jen o osm méně, než je potřeba na vyvolání procesu volby nového šéfa konzervativní strany. "Podtrhuje to vnitřní slabost konzervativní strany," uvedla analytička Sireen Harajliová ze společnosti Mizuho. "Domnívám se, že to bude podkopávat jednání o brexitu."

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ PONDĚLNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688