Inzerce (Inzerce)
Politika a události  |  13.11.2017 08:53:38REKLAMA

Listopad je Měsícem kvality v České republice

Přes osmdesát zemí celého světa si letos v rámci akce Listopad – Měsíc kvality připomíná význam kvality jako klíčového prvku konkurenceschopnosti, udržitelného rozvoje i spokojeného života občanů. Již posedmnácté se k nim připojila i Česká republika.

 

Akce Listopad – Měsíc kvality v ČR toho nabídne mnoho. V průběhu celého měsíce se uskuteční více než dvě desítky odborných akcí, seminářů, konferencí a setkání. Tečkou pak bude ocenění těch nejlepší firem a organizací veřejného sektoru, které se na konci listopadu uskuteční na Pražském hradě. Program je sestavený tak, aby bylo možné ukázat, jaký význam má kvalita. „Význam, který má kvalita v našich životech, si mnohdy neuvědomujeme. Přitom nás silně ovlivňuje nejen při nákupu a využívání zboží a služeb, ale i v dlouhé řadě dalších oblastí. Aktivity, které jsou v listopadu pod hlavičkou Rady kvality České republiky organizovány, jsou příležitostí, jak si význam kvality připomenout,“ říká předseda Rady kvality ČR a státní tajemník v Ministerstvu průmyslu a obchodu Robert Szurman. Vedle kvality a bezpečnosti výrobků a služeb má zásadní význam i zvyšování kvality ve veřejné správě. „Pomáháme firmám zavádět moderní metody řízení, zlepšovat konkurenceschopnost a v neposlední řadě i podnikat společensky odpovědně. Tedy tak, aby firma nezatěžovala životní prostředí a byla dobrým zaměstnavatelem a partnerem společenského života,“ doplňuje Szurman. V rámci nabitého programu budou také představeny aktuální poznatky a trendy. Ať jde o špičkové metody managementu, nebo o ochranu spotřebitelů před stále vzrůstajícím počtem nebezpečných a nekvalitních výrobků na trhu. Stěžejní akcí Listopad – Měsíc kvality v ČR je především Mezinárodní konference s mottem „Kvalita mění“ pořádaná 14. listopadu v Národním domě v Praze. Odborná konference bude zaměřena na novinky v oblasti veřejné správy, kvalitu softwaru, inovace, lidský faktor a novinky v auditech. Další významnou událostí je pořádání Galavečera s Českou kvalitou, který se uskuteční 21. listopadu v pražském Švandově divadle, kde budou předána ocenění kvalitním výrobkům a službám zařazeným do Programu Česká kvalita. Vyvrcholením stěžejních listopadových akcí je naplánováno na 28. listopadu, kdy budou ve Španělském sále Pražského hradu předány Národní cena kvality ČR a Národní cena ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj. Záštitu všem výše uvedeným akcím udělili prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch, předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688