Bezpečnost na internetu: své peníze chraňte několik zásadami

TNBiz, 8.11.2017

Lidé využívají internet stále častěji k celé řadě věcí. Spoustu z nich využívá počítač ke správě svých financí, mnoho lidí ale netuší, jak se na internetu správně chovat. Neusnadňujte zbytečně zlodějům práci, jak se dostat k vašim penězům, dodržujte tyto bezpečnostní zásady.

Denně spravuje svůj účet přes internet minimálně každý čtvrtý klient, aspoň jednou týdně dokonce polovina z nich. Pokud chcete uchránit své peníze, dbejte na jejich bezpečnost.

Pro přihlášení do internetového bankovnictví používejte pouze bezpečný počítač chráněný antivirem. Ideálně byste se měli vyhnout internetovým kavárnám, knihovnám apod.

Přihlašujete-li se do účtu i mimo domov, využívejte jenom důvěryhodné připojení k internetu.

Pozor na falešné weby. V příkazovém řádku prohlížeče hledejte „https“ v zeleném poli a obrázek zámečku, znamená to zabezpečenou stránku.

Chraňte svoje hesla, uživatelská jména i PIN kódy. Nikdy je nikomu nesdělujte, neukládejte do prohlížeče ani nezapisujte do telefonu. Pravidelně je měňte a nevolte ta "provařená" typu 123456. A pamatujte, že banka od vás nebude nikdy chtít zaslat heslo. NIKDY.

Nestahujte z internetu žádné neznámé soubory nebo programy a neotvírejte podezřelé e-maily, raději je rovnou smažte.

 

Po ukončení práce v internetovém bankovnictví se vždy odhlaste.

Při podezření na možnost zneužití vašich přístupových údajů službu raději ihned zablokujte.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky