Vichřice Herwart napáchala v Česku 10× více škod než na Slovensku

Škody po vichřici Herwart, která se prohnala nad územím Česka a Slovenska poslední říjnový víkend, stále narůstají. Likvidátoři AXA dosud zaregistrovali pojistné události za  čtyři miliony korun. Bouře byla na území Moravy a Čech mnohem silnější než na Slovensku – škod je v Česku desetkrát více než na Slovensku.

Likvidátoři AXA v souvislosti s vichřicí Herwart doposud zaregistrovali asi 270 případů za téměř 4 miliony korun. „Z hlášení škod vyplývá, že bouře byla výrazně silnější v Čechách a na Moravě, kde způsobila desetkrát více škod než u našich východních sousedů na Slovensku, komentuje výsledky řádění vichřice Jiří Cívka, tiskový mluvčí skupiny AXAČR a na Slovensku.

V přehledu nahlášených událostí dominují drobné škody. Nejvíce jich hlásí majitelé rodinných domů – převládají rozbitá okna a poškozené střechy, které nevydržely silné nápory větru. Výjimkou ale nejsou ani poškozené televizní a satelitní antény, včetně těch pro bezdrátové připojení k internetu. Místy s sebou vichřice přinesla i silný přívalový déšť – mezi další škody, které na první pohled se silným větrem nesouvisí, tak patří i zatopené sklepy.

Mezi poškozené se přidávají i majitelé rekreačních objektů. Ti po pracovním týdnu přijeli na své chalupy, aby zkontrolovali jejich stav. Škody jsou prakticky identické jako ty, které byly hlášeny u rodinných domů. Řada těchto objektů už byla navíc zazimována a jejich vlastníci počítali s tím, že se do nich vrátí až na jaře.

„Průběh likvidace škody mohou klienti AXA sledovat na internetu. Po telefonickém nahlášení škody obdrží přihlašovací údaje pro vstup do on-line rozhraní. Zde předají potřebné dokumenty, jako fotografie, pořizovací doklady nebo náklady spojené s likvidací škod. Klient má tak neustále přehled o stavu případu. Největším benefitem je samozřejmě jeho urychlené vyřízení,“ dodává Jiří Cívka.

Řádění přírodního živlu se nevyhnulo ani vozidlům, která poškodily polámané stromy a popadané tašky ze střech. I zde lze většinu událostí (z havarijního pojištění či připojištění k povinnému ručení) zlikvidovat pomocí on-line aplikace – a to již během 24 hodin. S postupem poradí klientům operátoři AXA linky. Na internetových stránkách a sociálních sítích AXA jsou k dispozici informace, jak při hlášení škody postupovat a on-line sledovat stav likvidace.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy