Festival umění, vědy a technologií proběhne v listopadu v Brně

Festival umění, vědy a technologií v Brně

Čtvrtý ročník brněnského festivalu Prototyp proběhne o víkendu od 10. do 12. 11. 2017 a přinese interaktivní výstavu, večerní živá vystoupení experimentální hudby v kombinaci s VJingem, workshopy a inspirativní přednášky pro všechny milovníky umění, vědy a technologií.

Interaktivní výstavu děl si návštěvníci mohou prohlédnout od pátku až do neděle. Program festivalu je rozdělený do tří částí. V pátek festival zahájí večerní opening party s již tradiční módní performance a hudebními vystoupeními například od Himalayan Dalai Lama nebo Rivendel. Sobotní program přes den je určený rodinám s dětmi, které se mohou těšit na workshopy od VIDA! science centra nebo Robotiádu od JCMM. Novinkou letošního ročníku je večerní hudební program i v sobotu, kde vystoupí například Bastl Instruments. V neděli se na sérii přednášek naučíte něco o 3D prototypování produktů nebo principu generativního designu.

Na celém programu se podílejí známé brněnské instituce jako VUT, Fakulta informatiky Masarykovy univerzity, nebo JCMM. Mezi vystavujícími letos najdeme Hvězdárnu a planetárium Brno, FabLab ve spolupráci s na3Deci, kreativní duo VISUALOVE a mnoho dalších.

V budoucnu má festival Prototyp v plánu dál obohacovat brněnskou kulturní scénu a přinášet návštěvníkům inspiraci a probouzet v nich zapálení pro umění, vědu a technologie. Od příštího roku festival bude fungovat pod novým vedením skupiny VISUALOVE ve spolupráci s TIC a městem Brnem. „S VISUALOVE jsme na spolupracovali už v roce 2015, ale tenkrát byli v pozici účinkujících. Kluci z VISUALOVE nám už tenkrát říkali, že chtěli v Brně organizovat podobný festival. Spojení našich sil proto byla přirozená volba,“ vysvětluje koordinátorka a spoluzakladatelka festivalu Veronika Rejšková.


Festival Prototyp pořádá nezisková organizace Kulturárium z.s. Spolupořadateli festivalu jsou TIC BRNO a VISUALOVE. Festival vzniká za podpory Jihomoravského kraje, Města Brna a Nadace život umělce.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy