STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  03.11.2017 16:02:10

Makroekonomický výhled 6. 11. – 10. 11. 2017

Autor: Jakub Švábenský

Prezident Trump v neděli odjíždí na plánovanou cestou do Asie, kde hodlá navštívit Japonsko, Jižní Koreu, Vietnam a Filipíny (5. – 14. 11. 2017). Dva americké strategické bombardéry během aktuálně probíhajících cvičení provádí přelety nad severní částí Jižní Koreje - jedná se o demonstraci síly před příjezdem prezidenta USA do tohoto regionu, kde se chce zaměřit na omezení jaderného programu KLDR.

Úvodní obchodní seance příštího týdne bude zahájena zveřejněním zápisu ze zasedání Bank of Japan, který poskytne širší náhled na ekonomické podmínky, které ovlivnily rozhodnutí banky o ponechání úrokových sazeb beze změny. Z Evropy se dozvíme data průmyslových objednávek v Německu za měsíc září a za říjen bude zveřejněn index PMI, konkrétně v oblasti služeb. Index PMI zveřejní také eurozóna s předpokládanými výsledky okolo hodnoty 54,9 b. Zajímavou informací, která přijde z eurozóny, bude mezi měsíční i meziroční růst indexu cen výrobců (PPI).

Následující den Německo odhalí průmyslovou produkci za září. Eurozóna v úterý přinese informace z mezi měsíční a meziroční změny maloobchodních tržeb. Nejzajímavější zprávou dne bude hodnota spotřebitelských úvěrů ve Spojených státech za září s předpokládaným nárůstem o 3,5 mld. USD na hodnotu 16,5 mld. USD.

Středeční makrodata přijdou především z Číny, USA a Kanady. Data obchodní bilance zveřejní Čína. Kanada nabídne data o nově zahájených stavbách domů a nových stavebních povolenkách. Klíčové středeční zprávy přinesou USA, které zveřejní žádosti o hypotéky, týdenní změnu zásob destilovaných paliv, benzínu, ale především ropy.

Čtvrtek 9. listopadu bude ve znamení důležitých makroekonomických datČíny a Japonska, kdy z druhé jmenované země dostaneme hodnotu běžného účtu platební bilance a hodnotu objednávek strojů za měsíc září. Čína zveřejní inflační data v podobě indexu cen výrobců (PPI) a index spotřebitelských cen (CPI). Když se přesuneme do Evropy, tak Německo odtajní hodnoty obchodní bilance za září. Mezi měsíční změnu velkoobchodních zásob a bilanci federálního rozpočtu zveřejní USA.

Poslední den obchodního týdne završí informace z Velké Británie a bude to především obchodní bilance, průmyslová produkce (mezi měsíční i meziroční) a produkce ve výrobním sektoru vše za září. Týden uzavře zpráva o předběžném listopadovém odhadu spotřebitelské důvěry ve Spojených státech.

Trump vs Kim

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

24.11.2017Makroekonomický výhled 27. 11. – 1. 12. 2017 STOX.CZ (Grant Capital)
17.11.2017Makroekonomický výhled 20. 11. – 24. 11. 2017 STOX.CZ (Grant Capital)
10.11.2017Wall Street Closing Bell & výhled na 10. 11. 17 (10.11.2017) Grant Capital (Grant Capital)
10.11.2017Makroekonomický výhled 13. 11. – 17. 11. 2017 STOX.CZ (Grant Capital)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688