Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  03.11.2017 14:16:25

Akcie v USA opět výš. Výsledková sezóna vrcholí

Akciové trhy v USA tento týden zažily další přísun hospodářských výsledků největších světových firem. Celkově se akciové indexy nijak výrazně nevychýli nahoru ani dolů,  stále si drží své vysoké ceny a i přes mírně vyšší intradenní volatilitu je situace vcelku poklidná.

Blue-chip index Dow Jones ve čtvrtek dosáhl na nové rekordní ceny na hladině 23 516 bodů a posunul tak své původní absolutní maximum o 0,35%. Technologický Nasdaq se obchodoval nejvýše na značce 6284,25 a futures na benchmark index S&P 500 se dostal na nejvyšší cenu 2585,50. Index VIX opět klesl pod hladinu 10 bodů a ztratil tedy více než 2,5%.

Nasdaq 100 futures (NQ) – denní timeframe

Kvartální výsledky: souhrn nejdůležitějšího

V USA aktuálně probíhá výsledková sezóna a kvartální data tento týden reportovala řada top firem z různých sektorů. Pojďme se ve stručnosti podívat na několik nejdůležitějších. Jak dopadly a co plánují dál?

Tesla

Středa a čtvrtek jistě nebyly dobrými dny pro akcie největšího výrobce elektromobilů Tesla (NASDAQ: TSLA), jehož akcie ztratily téměř 7 % své hodnoty. Firma za třetí kvartál oznámila rekordní ztrátu ve výši přesahující 600 milionů dolarů a zároveň přiznala, že plánová produkce nového Modelu 3 zatím nepřinesla to, co si management sliboval.

Komplikace s produkcí Modelu 3, který je mnohými považován za klíčový pokud jde o budoucí úspěch firmy, se táhne již řadu měsíců a má značný dopad na celkový rozvoj a kredit společnosti.  V dopise akcionářům firma píše, že na konci prvního kvartálu 2018 bude schopna vyrábět 5000 kusů Modelu 3 týdně.  Původně ale tohoto čísla mělo být dosaženo již ke konci roku 2017.

Facebook

Trochu paradoxní směr nabraly akcie společnosti Facebook (NASDAQ: FB), které i přes lepší než očekávané kvartální výsledky, zamířily dolů. Firma reportovala dokonce nejlepší hospodářské výsledky ve své historii, její CEO nicméně varoval, že se chystá nainvestovat velké množství prostředků do zvýšení zabezpečení, což bude mít vliv na budoucí profitabilitu.

Facebook poprvé ve své historii dosáhl na zisk 10 miliard dolarů, což je o téměř 50 % více, než bylo před rokem v témže období. Možná je to ale poprvé a naposled, protože podle Marka Zuckerberga bude rok 2018 ve znamení velkých výdajů a investic jak do nových video technologií, tak především do zabezpečení. „Bezpečnost našich uživatelů je důležitější, než maximalizace zisku“, prohlásil Zuckerberg.

Apple 

Technologický gigant Apple (NASDAQ: AAPL) ve svém posledním finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 19% a dostal se tak na 10,71 miliardy dolarů. Společnost zároveň oznámila, že v tomto období prodala 46,7 milionů iPhonů 8, zatímco předpoklad byl 46,4. Akcie se po zveřejnění dostaly na nové rekordní ceny k hranici $170 a přidaly tak více než 3 %. Firma si slibuje další nárůst zisků po zveřejnění nového modelu iPhone X, který má oficiálně přijít do obchodů první v listopadu.

Apple tak posiluje svoji pozici nejhodnotnější firmy světa a nezadržitelně se blíží k valuaci přesahující 1 trilion dolarů. Za poslední roky přidaly akcie Applu kolem 50 % hodnoty. Firma totiž profituje nejen z prodaných iPhonů a iMaců, ale i z návazného servisu a služeb jako je AppleCare, ApplePay a další.  Daňová reforma Donalda Trumpa je další věcí, která může firmě prospět. Už v příštím čtvrtletí  firma očekává že bude danit podle nižší sazby 25,5 %.

Makroekonomický kalendář na týden od 6.11.2017 do 10.11.2017

Pondělí

Úterý

Středa

Čtvrtek

Pátek

Ex-dividend dates na týden od 6.11.2017 do 10.11.2017

Více informací k aktuálním dividendám najdete zde

Earnings na týden od 6.11.2017 do 10.11.2017

 
Více informací k aktuálním earnings najdete zde

Mohlo by Vás zajímat

  • ES | S&P 500 futures e-mini: Nejoblíbenější futures na světe
  • Swingové obchodování: Vzrušující investiční strategie
  • Jak najít cestu ke konzistentní ziskovosti?

Praktická opční analýza US indexů a na ně navázaných ETF

Ondřej Likeš

The post Akcie v USA opět výš. Výsledková sezóna vrcholí. appeared first on LYNX Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688