Jízdní řády čekají změny: vlaky posílí a začnou jezdit luxusní vozy

TNBiz, 3.11.2017
Na západ Čech se dostanou cestující rychleji

České řády se rozhodly v příštím roce co nejvíce zlepšit kvalitu svých služeb. Postupně proto představují novinky v jízdních řádech. A co se týká vnitrostátní dálkové dopravy, skutečně se blýská na lepší časy. Na západ Čech se dostanou cestující rychleji a ve větším pohodlí, rychleji se bude cestovat také na jižní Moravu.

Pokud často cestujete vlakem na delší vzdálenosti, čeká na vás už od poloviny prosince řada příjemných změn. České dráhy plánují zrychlit vlaky především na západě Čech a cestujícím nabídnout modernější a komfortnější vozy. Nový jízdní řád začne platit 10. prosince.

"Nové expresy zrychlí spojení z Prahy do Plzně, Mariánských Lázní, Chebu a také do Domažlic. V těchto expresech a také v rychlících z Prahy přes Ústí nad Labem do Mostu, Karlových Varů a Chebu se navíc objeví modernější a komfortnější vozy. Zrychlí se také cesty v dalších místech republiky, například mezi Hodonínem a Brnem nebo mezi Brnem a Jihlavou," uvedly České dráhy.

České dráhy na některých trasách také posílí spoje. Denně v průměru vypraví 7041 vlaků, které za rok ujedou přibližně 125 milionů kilometrů.

Dopravce před časem zveřejnil chystané změny v mezistátní dálkové dopravě. Vlaků do zahraničí bude jezdit více a cesta se na některých úsecích zkrátí až o půl hodiny.

Přehled změn v jízdních řádech v jednotlivých krajích zveřejní Dráhy na přelomu listopadu a prosince. V tabulce se podívejte, jaké změny čekají na cestující na dálkových tratích.


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky