Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  31.10.2017 17:04:17

Akcie ČEZ atakovaly dvouletá maxima, Unipetrol zase k dnešku během dne zhodnocoval akcie až 107% ziskem

Pražská burza se dnes vyšvihla ke třetímu ziskovému dni po sobě a přidala se tak k většinově ziskové akciové Západní Evropě. Navíc předvedla investorům, že umí nabídnout zajímavé tituly. Ke všemu dnes denní objem obchodů s akciemi před závěrečnou aukcí ve výši 654 milionů korun překonal průměrný objem obchodů za poslední rok, který činí 627 milionů korun.

Index pražské burzy PX nakonec přidal 0,15 % a uzavřel na 1 065,61 bodu, podpořen akciemi ČEZ a Stock Spirits Group. Pořádně o sobě ale daly vědět i akcie Unipetrolu. Hegemonem dnešního obchodování na pražské burze se však staly akcie energetiky ČEZ. Ty během dne atakovaly téměř 2,5procentní zisky, které katapultovaly cenu akcie nad 486 korun za kus. Nakonec ale akcie uzavřely ziskem 1.71 % na 483 za akcii. Včera se tento titul zastavil na svých 15měsíčních maximech a dnes tuto rezistenci prorazil, když se obchodoval na svých dvouletých maximech. Technicky si tak otevírá cestu k dalšímu posilování.

#ČEZ sílí na maxima od listopadu 2015, celá #burza od nejvýš od srpna 2011 - https://t.co/fQYmEHEFP9 pic.twitter.com/IgciwX06tW

— Patria.cz (@PatriaCZ) October 31, 2017
Energetika během obchodního dne oznámila, zatím ovšem bez upřesnění podrobností, že se zbaví černouhelné elektrárny Varna v Bulharsku. Aktivum od české energetiky kupuje bulharská společnost Sigda, která byla v rámci výběrového řízení vyhodnocena jako nejlepší. Konečná cena za prodej elektrárny bude stanovena k datu vypořádání transakce. Podle Tomáše Sýkory, hlavního analytika Patria Finance lze tuto zprávu vnímat jako lehce pozitivní až neutrální. „Pozitivní efekt prodeje elektrárny do čistého zisku ale nečekáme s potenciálem ovlivnit výši dividendy ČEZ a krok nedáváme do souvislosti s dnešním růstem akcií ČEZ," doplnil Sýkora.

#ČEZ prodá černouhelnou #elektrárnA #Varna bulharské firmě SIGDA OOD - https://t.co/2nvrFzzFgs pic.twitter.com/plrKUwp29d

— Patria.cz (@PatriaCZ) October 31, 2017
O tom, že i český kapitálový trh dokáže nabídnout ziskové akcie, svědčí vývoj cenných papírů Unipetrolu. Ten totiž k dnešnímu dni od začátku roku předvedl téměř 107% zhodnocení ceny akcie. Petrochemická společnost dnes přidala sedmý ziskový den v řadě a uzavřela nakonec ziskem 0,16 % na 376,10 za akcii. Proti pozitivnímu trendu šel až na akcie Moneta Money Bank (+0,13 % na 75,30 za akcii) finanční sektor pražské burzy, včetně akcií Komerční banky, které si dnes odnesly titul nejvíc ztrátového titulu (-1,15 % na 947 za akcii) i akcie O2 (-0,07 % na 268,30 za akcii) i Philip Morris CR (-0,01 % na 16 300 za akcii) nebo mediální společnosti CETV (-0,84 % na 100,50 KŠČ za akcii)
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 17:47  Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie? Patria (Patria Finance)
St 16:46  Akciové trhy: Evropa slabší, za mořem táhnou akcie technologie - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St   9:08  PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24 Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688