Tvrdé tresty: fanoušci Karviné nesmí na fotbal

TNBiz, 30.10.2017

Podmíněné tresty a navíc roční zápas vstupu na domácí i venkovní fotbalové zápasy jejich milovaného klubu. Soud v Karviné udělil šestici fanoušků tresty za házení dýmovnic a světlic na hrací plochu během březnového prvoligového utkání se Zlínem.

Celkem šest hříšníků ve věku od 22 do 41 let se na fotbal podívá maximálně v televizi. Soud je totiž je totiž potrestal už dříve, ale teprve teď rozsudky nabyly pravomocnosti.

"V sektoru domácích zapálili dýmovnice a světlice, které hodili na hrací plochu. Zápas musel být na minutu přerušen," popsala mluvčí karvinské policie pro ČTK. Soud muže uznal vinnými z výtržnictví a narušení průběhu organizovaného sportovního utkání. "Čin spáchali navíc jako členové organizované skupiny," dodala.

Tři odsouzení - jeden ve věku 23 let a dva jednatřicetiletí - si vyslechli trest v trvání tří měsíců. Další muž ve věku 41 let odešel od soudu s trestem o měsíc delším. Šestiměsíční tresty dostali dva muži ve věku 22 a 32 let. Všem soud stanovil zkušební dobu v délce okolo jednoho roku.

"Navíc soud všem odsouzeným uložil roční zákaz vstupu na domácí a venkovní mistrovská, pohárová a přátelská utkání fotbalového klubu MFK Karviná. Klubu pak mají uhradit vzniklou škodu, která přesáhla 60 000 korun," řekla Viačková.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky