TNBiz (TN.cz)
30.10.2017 10:16:22

V Krušných horách napadl sníh. Mrznout a sněžit má i v nížinách

Vichřice přinesla do Česka i sněžení! Několik centimetrů sněhu napadlo v nejvyšších polohách Krušných hor. V noci klesly teploty pod nulu a mohou se znovu objevit sněhové přeháňky. Jak bude ve zbytku týdne?

Na Klínovci a na Božím Daru v Karlovarském kraji napadl v neděli večer sníh. Poprašek komplikoval dopravu, už tak nebezpečnou kvůli stromům popadaným během orkánu. Podobná situace bude panovat i v pondělí, kdy se objeví vítr s nárazy až 70 km/h.

Předpověď počasí:

V pondělí bude oblačno, místy se objeví přeháňky nebo trvalejší déšť. V polohách nad 500 metrů může znovu sněžit, k večeru bude přeháněk ubývat. Teploty přes den vystoupají na pouhých 4 až 8 °C, na horách bude mrznout.

Oblačná až zatažená obloha vydrží také v úterý. Místy se znovu vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť. Na severovýchodě republiky by mohlo sněžit už v polohách nad 300 metrů, postupně nad 700 metrů. Teploty v noci se budou pohybovat kolem nuly, přes den mezi 5 až 9 °C.

I na středu předpovídají meteorologové oblačno až zataženo, na jihu až polojasno. Na severu místy, jinde jen ojediněle bude pršet. Sněhové srážky se mohou objevit v polohách nad 1000 metrů. Mírně se oteplí, v noci bude 4 až 0 °C, přes den 7 až 11 °C.

Také ve čtvrtek bude pod mrakem, jen občas vykoukne sluníčko. Sněhové srážky očekávají odborníci znovu jen na horách. Teploty znovu stoupnou - ty noční na 6 až 2 °C, denní na 10 až 14 °C.

"Proměnlivá, převážně velká oblačnost, na většině území přeháňky, na severu nad 1100 m sněhové," zní předpověď Českého hydrometeorologického ústavu na pátek. Během dne bude oblačnosti a srážek ubývat. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C.

Vyhlídka počasí na víkend počítá s polojasnou až oblačnou oblohou, ráno se ojediněle mohou vyskytnout mlhy. Postupně se znovu ochladí, v noci z 8 až 4 °C na 5 až 1 °C a ve dne z 9 až 14 °C na 5 až 10 °C

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty