Potřebujete internet i na chalupě? Jak zapojit internet do tabletu či notebook

REKLAMA       Inzerce, 24.10.2017

Každému prospěje alespoň jednou za čas vyrazit za klidem a krásnou přírodou. I mimo civilizaci však člověk potřebuje nějaký komfort a možnost připojit se k rychlému internetu k němu patří. Víte, jak v případě potřeby chytnout internetový signál na samotě u lesa?

Internet a chalupářství patří k sobě

Opustit městský shon a na chvilku úplně „vypnout“ od každodenních povinností nabije člověka energií a pozitivní náladou. Proč se ale kvůli pobytu na chatě rozloučit s tím, co vám ulehčuje život? Vždyť internet nemusí sloužit pouze pro práci. Existuje hned několik důvodů, proč zůstat online. Minimálně si můžete zpříjemnit snídani čtením aktuálních zpráv, prozkoumat tipy na zajímavá místa v okolí a najít skvělý recept na smaženici z hub, které se vám podařilo den předtím nasbírat při procházce. O možnosti stáhnout si napínavý e-book do čtečky ani nemluvě.

Dostat internet na chalupu byla v minulosti pro mnoho lidí zcela neřešitelná situace, ale mobilní internet a husté pokrytí datovou sítí v České republice umožňuje připojit se skoro odkudkoliv. Stačí si vybrat vhodný tarif některého z mobilních operátorů a máte hned několik možností, jak se připojit nejen přes mobil, ale klidně i přes tablet či notebook.

Sdílení internetu dalším zařízením

Zprovoznit připojení k internetu na chatě zvládnete raz dva. Nejrychlejší je sdílení internetu z vašeho chytrého zařízení, ve kterém máte SIM kartu s daty. Mobilní internet je součástí jak některých neomezených tarifů, tak různých cenově dostupných balíčků. Připlatit si ho můžete také na předplacených kartách bez závazku. Objem dostupných dat se liší dle tarifu. Nejvíce surfování si užijete se speciálními datovými tarify. V momentě, kdy data vyčerpáte, přestane být připojení k internetu zpravidla dostupné.

Sdílení podporuje většina chytrých zařízení. V nastavení bezdrátových sítí stačí aktivovat mobilní hotspot a nastavit přístupové údaje vlastní soukromé Wi-Fi sítě. Na tu se pak můžete připojit s libovolným zařízením podporujícím Wi-Fi, a to včetně notebooku. Stejně tak lehce dokážete dostat z chytrého mobilu internet do tabletu. Vzhledem ke zmíněným limitům je vhodné hlídat si množství přenesených dat. Stahování větších souborů či nedůležité aktualizace odložte na později.

Datová SIM a modem na chatu

Dalším pohodlným řešením, díky kterému bude vaše chalupa připojena k internetu, je USB modem s datovou SIM kartou. USB modem připojíte k počítači přes USB port jako běžný flash disk a po úvodní konfiguraci jste online. Při výběru USB modemu si zkontrolujte, zda-li podporuje vysokorychlostní mobilní síť LTE. Modem často získáte za zvýhodněnou cenu v rámci datového tarifu.

Internet do kapsy

Nechce se vám připojovat modem přes USB? Vyberte si bezdrátový modem pro využití mobilního internetového připojení na cestách. Stačí do něj vložit datovou SIM a funguje jako plnohodnotný Wi-Fi router. Mobilní přístupový bod se vejde do kapsy a má integrovanou baterii, která vydrží několik hodin intenzivního provozu.

Když chcete zůstat online na chalupě

Nevzdávejte se výhod, které mobilní internet přináší, ani na chalupě. Dostat rychlá data do tabletu a notebooku je otázkou chviličky. Se správným tarifem budete online vždy, kdy to budete potřebovat. To vše bez ohledu na to, zda-li se potřebujete připojit pouze nárazově, nebo chcete dovolenou na chalupě trávit brouzdáním po síti.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika