Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  23.10.2017 22:52:16

23. října: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Akcie ve Spojených státech na úvod týdne sestoupily z historických maxim. Pokles ceny akcií General Electric dopadl na náladu investorů, kteří se připravují na nejnabitější týden výsledkové sezóny za třetí čtvrtletí.

Index Dow klesl o 0,23 % na 23 273,96 bodu, S&P 500 sestoupil o 0,40 % na 2 564,98 bodu a Nasdaq Composite ztratil 0,64 % na 6 586,83 bodu. Pokles vedly sektory jako energetika, průmysl, základní suroviny nebo telekomunikace, jako jediné v mírném plusu zůstalo odvětví necyklického spotřebního zboží. Index volatility VIX stoupl o 10,83 % na 11,05 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA klesl o necelé dva bazické body na 2,3682 %. Bitcoin ustoupil z rekordních úrovní pouze mírně, ethereum odepsalo bezmála 4 %.

TECHNICKÝ POHLED NA INDEX S&P 500

Akcie General Electric odepsaly 6,34 % poté, co firma oznámila horší než očekávané výsledky svého hospodaření. Analytici v pondělí také reagovali na možnost, že firma sníží dividendu. Nigel Coe z Morgan Stanley snížil cílovou cenu na 22 USD z původních 25 USD a doporučení srazil na "underweight" z "equal weight". Akcie GE tak zažily nejvyšší jednodenní pokles za více než šest let. Makléři řady firem z Wall Street vidí vysokou šanci, že GE sníží dividendu.

CO (NE)DĚLAT, AŽ ZAČNOU PADAT TRŽNÍ TRAKAŘE

Oslabil také index energetických firem po ztrátách firem Schlumberger (-1,96 %), Baker Hughes (-5,32 %) a Halliburton (-2,54 %), které zveřejnily výsledky hospodaření.

Akcie se drží blízko rekordních maxim díky dosud velice příznivým výsledkům hospodaření firem za třetí čtvrtletí (na úrovni zisku i tržeb překonalo odhady do pondělního rána shodně 73 % firem) a optimismu ohledně prosazení daňového plánu prezidenta Donalda Trumpa. Minulý týden Dow a S&P zakončily všechny dny na rekordním maximu, i v pondělí dokázaly na začátku seance vylepšit intradenní historické vrcholy.

Japonský jen se vůči dolaru dostal nejníže za tři měsíce. Investoři očekávají, že drtivé vítězství současné vládnoucí strany v parlamentních volbách v Japonsku znamená pokračování mimořádně uvolněné měnové politiky, která bude tlačit hodnotu jenu dolů. Naopak dolar těžil z předpokladů, že by příští šéf americké centrální banky mohl k měnové politice zaujmout přísnější postoj a preferovat další zvyšování úrokových sazeb.

Dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, stoupl o 0,04 % na 93,83 bodu. Vůči euru dolar posílil o 0,3 % na 1,1748 USD a k jenu o 0,1 % na 113,69 JPY. Euro vůči jenu kleslo o půl procenta na 133,14 JPY.

Ropa v pondělí držela zisky z minulého týdne a pohybovala se v blízkosti pátečních hodnot. Mírný růst zaznamenala americká WTI, což je podle analytiků reakce na pokles těžební aktivity v USA. Ceny podporuje také napětí v Iráku, kde byl omezen vývoz suroviny přes ropovod do tureckého Ceyhanu.

Hlavní pondělní události na amerických trzích

Americký internetový obchod Amazon (v pondělí -1,69 %) hodlá otevřít centrum pro výzkum umělé inteligence v německém univerzitním městě Tübingen. Během příštích pěti let tam vytvoří přes 100 pracovních míst.

Americký výrobce elektromobilů Tesla (v pondělí -2,34 %) bude vyrábět v Číně, kde uzavřel dohodu o výstavbě vlastního výrobního závodu v Šanghaji. Stane se tak první zahraniční automobilkou, která bude mít na území Číny továrnu ryze ve svém vlastnictví. Vzhledem k tomu, že umístěna bude v zóně volného obchodu, dodávky budou pravděpodobně podléhat vysokým clům, napsal ekonomický list The Wall Street Journal.

USA: Index aktivity chicagského Fedu v září stoupl na 0,17 bodu (srpen: -0,37 bodu; odhad: -0,1 bodu).

UBS snížila doporučení na akcie General Electric (v pondělí -6,34 %) na "neutral" z "buy".

Výsledková sezóna

Výsledky Halliburton v 3Q (v pondělí -2,52 %): Upravený zisk na akcii 0,23 USD (odhad: 0,37 USD), tržby 5,4 miliardy USD (odhad: 5,35 miliardy USD).

Výsledky VF Corp v 3Q (v pondělí +5,38 %): Upravený zisk na akcii 1,23 USD (odhad: 1,12 USD), tržby 3,5 miliardy USD (odhad: 3,39 miliardy USD).

Výsledky Hasbro v 3Q (v pondělí -8,60 %): Čistý zisk na akcii 2,09 USD (odhad: 2,03 USD), tržby 1,79 miliardy USD (odhad: 1,68 miliardy USD).

Výsledky Kimberly Clark v 3Q (v pondělí -0,80 %): Upravený zisk na akcii 1,6 USD (odhad: 1,54 USD), tržby 4,6 miliardy USD (odhad: 4,66 miliardy USD).

Výsledky T-Mobile US v 3Q (v pondělí +1,67 %): Upravený zisk na akcii 0,63 USD (odhad: 0,42 USD), tržby 10,02 miliardy USD (odhad: 10,02 miliardy USD).

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ PONDĚLNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688