Patria (Patria Finance)
Alternativní investice  |  29.10.2017 09:02:44

Šílenství za 6 000 dolarů. Bitcoin láme i přes varování finančníků rekordy

 
 


Šílenství. Tak hodnotí vývoj ceny tzv. kryptoměny bitcoin analytici. Proč? Hodnota měny totiž přes víkend překonala hranici šest tisíc dolarů a prognózy hovoří o jeho dalším růstu. Jenže to s sebou nese obrovská rizika, protože podle burzovních statistik do něj lidé stále intenzivněji i přes vysoké ceny vkládají celý svůj majetek. Faktem ale je, že za rok 2017 zhodnotil bitcoin vklady investorů už o 500 procent. Na druhou stranu - po rekordním víkendu během pondělí spadl Bitcoin o 4,4 % na necelých 5 740 dolarů.

Bitcoin plní zpravodajské stránky. Množí se příběhy o tom, že lidé v naději na zhodnocení svých vkladů prodávají doslova celé jmění. Na internetu je k nalezení zpráva agentury AFP o tom, jak jedna rodina v Holandsku prodala svou firmu, dům, dvě auta, motorku a rodinný majetek a vše investovala do virtuální měny bitcoin. Otec, matka a jejich tři dcery nyní žijí v kempu a doufají, že se z nich jednoho dne stanou milionáři. Jaký bude vývoj kryptoměny? A co stojí za posledním vývojem hodnoty kryptoměny?

Hodnotu Bitcoinu může podle některých názorů zvedat obava investorů z dalšího zpřísňování dohledu nad virtuálními měnami ze strany finančních regulátorů. I to údajně nahrává zvýšení obchodních objemů s Bitcoinem, které se v pátek pohybovaly kolem dvou miliard dolarů. O to víc se ale připomíná, že ve svých začátcích se v únoru 2009 Bitcoin pohyboval na hodnotě doslova jen několik centů. Na začátku roku 2017 už to ale bylo skoro 1000 dolarů. Od té doby tato nikým neřízená virtuální měna, která svým držitelům zajišťuje anonymitu, s většími či menšími výkyvy, dále posiluje.

Vývoj hodnoty Bitcoinu v roce 2017 

Navzdory vnitřnímu štěpení a regulaci, kterou nedávno zavedla Čína a po které Bitcoin ztratil asi 40 procent hodnoty, se nyní této kryptoměně podařilo pokořit hranici 6000 dolarů. A ani u té nemusí zůstat, předpovídají někteří analytici. Zpravodajský server CNBC.com uvedl, že v jeho průzkumu odhaduje další růst hodnoty Bitcoinu téměř polovina respondentů. Dokládá to na konkrétních číslech. V další růst bitcoinu, který může údajně dosáhnout reálně 10 000 dolarů, věří čtyřicet devět procent z oslovených 23 118 lidí. Bývalý manažer hedgeového fondu Michael Novogratz už minulý týden odhadl, že k uvedené hodnotě by se mohl bitcoin dopracovat za šest až deset měsíců. Objevují se dokonce názory, že by virtuální měna mohla do roku 2020 překonat hodnotu 25 000 eur.

CNBC.com s odvoláním na data CryptoCompare uvedl, že většina stávajících ochodů s kryptoměnou se uskutečňuje v Japonsku, přičemž 59 procent transakcí bylo uskutečněno v japonském jenu. Obchody v amerických dolarech představovaly 25,5 procent všech obchodů. Investory před masivním vkládáním peněz do obchodů z kryptoměnou neodradily ani varovná slova Jamieho Dimona a Larryho Finka, generálních ředitelů JPMorgan Chase a BlackRock. Dimon minulý týden uvedl, že lidé, kteří si kupují kryptoměny, jsou jednoduše „hloupí" a Fink označil investice podobného zaměření za „praní špinavých peněz".

 
 
 
 
 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688