Zahrada plná cibulovin: jak zvolit správné barvy

Jana Brožková, 17.10.2017

Hurá, období vysazování květinových cibulek je už v plném proudu! Chcete začít pracovat na tom, abyste na jaře měli pestrobarevnou zahrádku, ale jak si zvolit květinové cibulky správné barvy? Pomoci mohou barevné kombinace doporučované třemi zahradnickými trendy.

Rozhodování

Zní vám to povědomě? Stojíte a zíráte na všechny ty květinové cibulky v desítkách nádherných barev... Ale které z nich si zvolit? Chtěli byste si je vzít domů všechny, ale víte, že si musíte vybrat. Naštěstí je tu pomoc. Díky nejnovějším zahradnickým trendům můžete získat představu o tom, které barvy jsou jak módní, tak dobře vypadají pospolu. Pro začátek si vyberte jeden z těchto zahradnických trendů: harmonická, vyvážená nebo energická zahrádka. Každý z těchto trendů je spojen s vlastní řadou barev.

Harmonická zahrádka

Pro harmonickou zahrádku je typické místo, kam můžeme uniknout a kde můžeme mít pocit obklopení přírodou. Tato zahrádka stimuluje naše smysly a umožňuje nám rozjímat. Její uklidňující barvy obsahují různé odstíny zelené. Tišící pastely jako světle žlutá, růžová a šeříková dodávají harmonické zahrádce pozitivní vlny. Cibulovité květiny v těchto barvách tvoří jakoby polevu na dortu. A vůně těchto květin dodává zahrádce další rozměr: rozkoš pro váš nos.

Vyvážená zahrádka

Zahrady se dřív točily kolem neživých věcí, jako je zahradní nábytek nebo gril. Dnes jsou rostliny neméně důležité. Je to proto, že v našem životě toužíme po vyváženosti. Vítejte na vyvážené zahrádce. Při jejím vytváření mají květinové cibulky významnou úlohu. Romantické ženské barvy, jako je růžová a fialová, vyvažují mužské barvy obchodního světa, jako je hnědá a červená. K dokonalým druhům květinových cibulek pro tuto zahrádku patří tulipány, růžové modřence a hyacinty.

Krásná zahrada s cibulovinami

 














Energická zahrádka

Být fit a plný energie patří mezi důležité rysy, po nichž mnoho lidí touží. Pro energickou zahrádku je také typický optimismus a pocit začátku svěžího, nového života. Použitím jasných barev na zahrádce a na balkóně nebo vnitřní terase se váš venkovní prostor změní na uvolňující, a přece posilující místo. Velké, atraktivní květiny v živých barvách dodají zahrádce dynamický vzhled, zejména pokud je vysázíte v nápadných barevných pásech. Barevná paleta bílé s jasnými odstíny žluté, červené a fialové bude předzvěstí skutečně vítězného ducha.

Web www.bulb.com: zajímavé informace o kvetoucích cibulovinách.

Zdroj: iBulb




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada