STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  16.10.2017 15:41:13

Evropo, připrav se - ETF mají před sebou zářnou budoucnost!

Autor: Zuzana Janková

Podle BlackRock, největšího správce aktiv na světě, existuje obrovská suma peněz určená pro evropské burzovně obchodované fondy. Objem aktiv v evropských ETF může prudce vzrůst, jakmile se v následujícím roce projeví směrnice MiFID II o trzích finančních nástrojů a podnikání na kapitálovém trhu.

Stephen Cohen ze společnosti BlackRock reagoval na výzkum Bloomberg Intelligence, který naznačil, že aktiva v ETF se mohou reálně během následujících pěti let více než zdvojnásobit až na hodnotu 2 biliony USD. Nařízení MiFID II lze označit za hlavní katalyzátor, který by měl urychlit růst evropských ETF. Zvýšená regulace a transparentnost po finanční krizi hraje do karet právě pasivně spravovaným fondům. Ve spojení s jejich nízkou nákladovostí v rámci které, si účtují zlomek poplatků oproti klasickým podílovým fondům, získávají na své popularitě. To jim dopomohlo získat více než 3 biliony USDUSA, ale růstEvropě zaostává.

Na očekávání implementace nových pravidel již reagují společnosti jako například Invesco, která zakoupila evropské emitenty, dále JPMorgan Chase & Co, která uvádí své první ETF v Londýně.

Dle analytiků Morningstar lze zařadit mezi tři nejvýkonnější evropské fondy Lyxor MSCI Europe ETF (JC5), který je syntetický replikovaný s výnosem 13,5 % za uplynulý rok a s tříletým překonáváním svého benchmarku MSCI Europe. Fond vykazuje v posledních letech nadprůměrnou výkonnost očištěnou o riziko ve srovnání se svými kolegy v této kategorii.

iShares Core MSCI Europe ETF (IEUR) je jedním z nejlevnějších a nejrozsáhlejších evropských akciových fondů. Fond dosáhl v uplynulém roce 12,2 % výnos. Zaměřuje se především na akcie vyspělých evropských zemích s kvalitně diverzifikovaným portfoliem obsahující akcie více než 900 společností.

Vanguard FTSE Europe Index fund ETF Shares (VGK) obdobně jako předcházející dva fondy i tento fond nabízí levný přístup k různorodému spektru evropských akcií.  Nicméně jeho výkonnost nevyniká mezi svými konkurenty. Ve svém portfoliu obsahuje téměř 1100 akcií v rámci 15 vyspělých evropských zemích.

Přehled MiFID II (FX News 2017)

Přehled MiFID II (FX News 2017)

 

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út   9:05  Ranní okénko - Bude budoucnost německé ekonomiky nadále vnímána s optimismem? Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Út   9:02  Únorová inflace v Česku pod eurozónou Research (Česká spořitelna)
Út   9:00  Dopravní nehodovost v roce 2023 ČSÚ (ČSÚ)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688