Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  13.10.2017 23:12:39

13. října: Tohle potřebujete vědět nejen o pátečním obchodování na amerických burzách

Výsledková sezóna v USA začala solidně a investoři to oceňují mírným optimismem. Spotřebitelská důvěra v USA se vyšplhala na 13leté maximum, trh v pátek sledoval i další podstatné makroekonomické údaje.

Index Dow v pátek přidal 0,14 % na 22 872,61 bodu, S&P 500 zpevnil o 0,09 % na 2 553,18 bodu a Nasdaq Composite vzrostl o 0,22 % na 6 605,80 bodu. Dařilo se většině sektorů v čele se základními surovinami, technologiemi a necyklickým spotřebním zbožím, mírně ztrácela odvětví zdravotní péče nebo veřejných služeb. Index volatility VIX klesl o 3,03 % na 9,61 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA klesl o čtyři a půl bazického bodu na 2,273 %.

Bitcoin během dne opět vylepšil své historické dolarové maximum, ethereum přidalo přes 10 %. Mimochodem, šéf JPMorgan se po nějaké době v pátek nechal slyšet, že lidé, kteří nakupují bitcoiny, jsou "stupidní".

Americké ministerstvo obchodu v pátek uvedlo, že se maloobchodní tržby ve Spojených státech v září zvýšily o 1,6 %, nejvíce za dva a půl roku. Index nálady spotřebitelů sestavovaný Michiganskou univerzitou pak vzrostl nejvýše od ledna 2004.

O CO HRAJÍ AMERICKÉ AKCIE DO KONCE ROKU?

Technologické tituly táhlo hlavně posílení akcií firmy Apple (+0,63 %). Růst cen ropy pomohl také energetickým společnostem. Zisky si připsala i Bank of America (+1,55 %), která zveřejnila výsledky hospodaření nad odhady trhu. Akcie Wells Fargo (-2,72 %), která rovněž zveřejnila výsledky hospodaření, však oslabily. Akcie Netflixu (+1,85 %) poprvé v historii vystoupaly nad 200 USD, investoři se chystají na zveřejnění výsledků firmy příští týden.

"Trh převážně čeká silnou výsledkovou sezónu," říká Tom Martin ze společnosti Globalt. Ta přitom začala silně, celých 87 % firem zatím překonalo odhady na úrovni zisku. Čeká se ale také postupné snižování meziroční míry růstu zisku.

KTERÉ FIRMY ZVEŘEJŇUJÍ VÝSLEDKY V TÝDNU OD 16. ŘÍJNA?

Páteční růst na burze částečně brzdil pokles cen akcií zdravotnických společností. Důvodem byla zpráva, že se prezident Donald Trump rozhodl zastavit dotační platby zdravotním pojišťovnám zavedené bývalým prezidentem Barackem Obamou.

Za celý týden hlavní akciové indexy mírně posílily. Dow zpevnil o 0,43 %, S&P 500 se posunul výše o 0,15 % a Nasdaq Composite narostl o 0,24 %. Dow a S&P 500 posílily na týdenní bázi popáté v řadě, Nasdaq Composite potřetí.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ PÁTEČNÍHO OBCHODOVÁNÍ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688