Nové byty v Brně: bytový dům Barvy, inspirovaný funkcionalismem

Jana Brožková, 11.10.2017
Bytový dům Barvy, inspirovaný funkcionalismem Bytový dům Barvy, inspirovaný funkcionalismem, se brzy rozroste o další bytové jednotky.

V brněnské čtvrti Lesná se kvůli zachování genia loci již téměř nesmí stavět. Lesná je mezinárodně oceňovaná konceptem zdejšího sídliště ze šedesátých let, které evokuje solitérní bloky domů, zasazené do obrovského parku. Tato čtvrť jakoby ani neležela ve městě, ale někde v přírodě, na zeleném kopci, obklopeném roklemi.

V loňském roce na její východní straně odstartovala výstavba bytového domu Barvy. Celý komplex je v exteriéru i interiérech charakteristický funkcionalistickým purismem, který přeje velkorysým společným prostorům a místům pro trávení volného času. Dolní byty mají soukromé zahrady, byty ve vyšších patrech prostorné lodžie nebo terasy s výhledem na kopec Hády.

Bytový dům Barvy zákazníky nadchl, byl de facto rozebrán ihned poté, jakmile jsme výstavbu oznámili,“ říká Ivor Ševčík, předseda společnosti All Inclusive Development, která projekt realizuje. Ke stávajícímu komplexu proto v příštím roce přibudou dva velkometrážní byty 4 a 5+kk s prostornými terasami a rozlohami 106 a 120 m2. Ty budou podobně, jako původní byty, vybaveny hi-tech - domácími telefony s kamerou, elektrickým podlahovým topením, vlastními rekuperačními jednotkami, solárním ohřevem vody, hliníkovými okny a venkovními žaluziemi. Exkluzivní ráz doplní stěrkové podlahy a stěny v místnostech sociálního zařízení, designová puristická sanita Kaldewei, či stylová černá umyvadla.

O společnosti

All Inclusive Development se zaměřuje na stavby a rekonstrukce nemovitostí k bydlení. Nespecializuje se na projekty masové výstavby. Její stavby jsou typické komfortem, prémiovým vybavením, promyšlenými architektonickými návrhy a technickými inovacemi. Na trhu existuje deset let, působí v Brně, na jižní Moravě, ve středních a východních Čechách. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba