Pavel Ryba (Golden Gate CZ)
Okénko investora  |  11.10.2017 10:31:20

Vyšehradské fórum 2017: O kolapsu měn a civilizací

Vyšehradské fórum je největší investiční konferencí v ČR. Letošní ročník proběhne již v úterý 17. října od 18:00 hod. v Kongresovém centru Praha. Přednášejícími budou velmi uznávaný archeolog a historik prof. Miroslav Bárta a přední ekonom prof. Oldřich Rejnuš.

Profesor Bárta se celý svůj život zabývá vývojem starověkých civilizací, vztahem člověka a přírodního prostředí i vývojem společností. Je rovněž uznávaným odborníkem na vývoj a kolaps měn dávných civilizací. Na fóru vystoupí s přednáškou nazvanou „Civilizace: sedm zákonů. Kolaps měn a civilizací neznamená konec“. Jeho kniha „Příběh Civilizace. Vzestup a pád stavitelů pyramid“ byla vyhlášena nejlepší vědeckou publikací za rok 2016.

„Dnešní svět se nachází na rozhraní a je třeba hledat prostředky pro zajištění stability a resilience pro případ náhlé ztráty složitosti systému. Na základě dlouhodobých časových řad se jako nejspolehlivější jeví specifické komodity jako např. zlato, stříbro apod. Nezapomínejme na to, co se dělo před pouhými několika letyArgentině,“ připomíná profesor Bárta.

Profesor Rejnuš působí na Fakultě podnikatelské VUT v Brně a na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity. Řadu let působil také jako poradce v Moravské záchranné ekonomické komisi jihomoravského hejtmana. Je autorem mnoha ekonomických publikací a učebnic. Jeho prezentace ponese téma „Jak dlouho bude ještě existovat společná evropská měna?“

Je-li potlačeno tržní fungování úrokových sazeb, nemůže fungovat hospodářský cyklus. A nefunguje-li princip hospodářského cyklu, nemůže docházet k periodické očistě ekonomického systému, a tudíž nemůže fungovat ani tržní ekonomika, bez čehož nemůže být fungování ekonomiky efektivní,“ říká profesor Rejnuš.

Vyšehradské fórum přináší veřejnosti srozumitelné a objektivní informace o aktuálních ekonomických tématech a možnostech investic v podání předních, uznávaných odborníků nejen z ČR. Nechybí ani závěrečná diskuze s posluchači a autogramiáda bestsellerů obou přednášejících.

Vyšehradské fórum se může každým rokem pochlubit stále vyšší návštěvností. V loňském roce si přednášky přišlo poslechnout více než 1500 lidí. Konference se tak stala největší akcí svého druhu u nás.

Za uplynulé čtyři roky vystoupilo na fóru celkem osm přednášejících. Největší úspěch zaznamenaly přednášky ekonomky Markéty Šichtařové, analytiků Jaroslava Brychty, Vladimíra Pikory, Lukáše Kovandy nebo slovenských ekonomů Juraje Karpiše či Ronalda Ižipa. Více informací naleznete na stránkách http://www.vysehradskeforum.cz. 

 

Pavel Ryba

Pavel Ryba

Obchodní ředitel GOLDEN GATE CZ a.s. je jedním ze zakladatelů společnosti. Obchodu se věnuje více než deset let a má rozsáhlé zkušenosti z investičního poradenství. Zlato je podle něj cestou ke svobodě a nezávislosti.



Logo GOLDEN GATE CZ a.s.

GOLDEN GATE CZ a.s.

Společnost GOLDEN GATE CZ a.s. je lídrem na trhu spoření do fyzického zlata a stříbra v Česku. Byla založena s cílem učinit z fyzického zlata a stříbra investici dostupnou široké veřejnosti. Svým klientům nabízí širokou škálu spořicích programů již od 500 Kč měsíčně včetně spoření na důchod, spoření pro děti a spoření k zajištění hypotečního úvěru. Zajišťuje také zpětný odkup kovů a poskytuje komplexní poradenství v této oblasti. K 31. 12. 2016 přesáhla celková výše cílových částek spoření uzavřených klienty společnosti částku 8,2 miliardy Kč. Více informací na www.goldengate.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688