Češi bojují o tituly mistrů světa v agility

Mistrovství světa v agility Již dnes začínají boje o tituly světových šampionů v agility. Liberecká Home Credit Aréna hostí v rámci Mistrovství světa v agility 514 závodníků se psy ze 43 zemí světa a Češi patří k favoritům. Soutěží se ve třech kategoriích, vždy ve dvou kolech - jumpingu a agility. Vstupenky jsou stále ještě k dispozici, zakoupit je lze buď v síti TICKETPRO, nebo přímo na místě, a to jak jednodenní, tak permanentky.

Kromě samotných závodníků se do Liberce sjely i celé jejich fankluby. „Velmi populární je agility například v Německu, ale fanoušci váží cestu i z mnohem větší dálky. Podpořit své favority přijeli diváci i z Japonska, Francie či Skandinávie. Soutěže mají tedy naprosto jedinečnou atmosféru a jsou divácky velice atraktivní,“ popisuje Michaela Bakrlíková, výkonná ředitelka šampionátu. Vzhledem k tomu, že hlavními aktéry závodů jsou psi, má i povzbuzování svá specifika. Přesto si s sebou můžete přinést nejrůznější „fandítka“. „Z hlediště se ozývají například vuvuzely, zvony nebo nejrůznější chrastítka, ale těsně předtím než pes odstartuje, rozhostí se hrobové ticho, aby jej nic nerušilo. Rachot pak znovu přijde po proběhnutí cílové pásky,“ popisuje Michaela Bakrlíková.

ČR obhajuje tituly

Českou republiku bude v kategoriích dle velikostí psů – Small, Medium a Large – reprezentovat 15 závodníků. Největší favoritkou je Martina Magnoli Klimešová s fenkou Kiki, která je již držitelkou dvou mistrovských titulů (2014 a 2016) a může tak získat třetí zlato. Šanci na medaili má ale například i Tereza Králová, která se svou Say loni vyhrála European Open.

Přijďte fandit - vstupenky koupíte i na místě

Více informací na www.agility2017.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy