Letošní Vánoce ve stylu noční oblohy i minimalismu

Vánoce v barvách hvězdné oblohy

Designové výrobky pronikají do českých domácností stále častěji, a ne jinak tomu bude o těchto Vánocích. Letošní trendy odkazují k přírodě, v barvách sází na luxusně působící temně modrou a bílou v kombinaci se zlatou, hnědou i černou. To jsou také hlavní motivy tří nových řad ručně vyráběných skleněných ozdob předního tuzemského výrobce, rodinné firmy GLASSOR. Mezi výrazné prvky tohoto roku se řadí také průhledné baňky, které jsou v duchu jednotlivých vánočních kolekcí zdobeny elegantními i rozvernými motivy.

Přírodní zemité tóny, nebeský dotek, ale i minimalismus

Navrháři vánočních ozdob GLASSOR letos vytvořili tři zcela nové designové kolekce odrážející aktuální trendy pro rok 2017. Kdy se více přiblížit přírodě než právě o Vánocích? Ta se stala ústředním tématem také kolekce „Zázrak přírody“. Designéři do ní zařadili dekorace v zemitých zlatohnědých odstínech, elegantně však propojené s moderní petrolejově modrou. Člověk si díky této barevné kombinaci připadá doslova jako mezi nebem a zemí. Celou přírodní atmosféru dokonale doplňují i tvary dekorací, jako jsou šišky, houby, sovy nebo ptáčci. Tento rok se však nejedná o klasicky vesele malované postavičky, ale figurkám byl také propůjčen čistý naturální zlatohnědý vzhled. Na pozemskou kolekci navazuje naopak kolekce lehce vzdušná s názvem „Napříč hvězdnou oblohou“. Luxusní tmavě modré tóny jsou doplněny krémovou barvou slonové kosti, třpytivé zlaté hvězdné detaily pak přípomínají noční nebesa. V kolekci najdete velmi elegantně dekorované průhledné ozdoby.

Spokojeni s novou nabídkou ručně vyráběných designových ozdob budou i milovníci minimalistického a méně barevného stylu. Nová kolekce „Dotek elegance“ je inspirovaná čistým severským stylem, který je v posledních letech stálicí i u nás. Zakládá si na jednoduchosti a spojení s přírodou. V této nové kolekci byly z barevné palety využity pouze tři základní barvy - bílá, černá a zlatá. I samotné ruční zdobení jednotlivých ozdob se nese v minimalistickém duchu, jsou využívány proužky a puntíky, některé baňky jsou zdobeny motivem kresby v černé barvě. Pokud tedy upřednostňujete umírněnou eleganci, tato kolekce je to pravé pro vás.

„Letos se s našimi novými kolekcemi snažíme přinést do českých domácností nový trend ve vánočních ozdobách, kterým je nádech luxusu, čistoty a elegance. Hlavní barvy jsou temně modrá, zlatohnědá. Ty jsou využívané v kontrastu se světlejšími barvami a průhlednými baňkami. V našich novinkách nezapomínáme ani na aktuálně oblíbený minimalistický styl inspirovaný Skandinávií. Bílé a transparentní baňky s jednoduchými zlatými a černými ornamenty jsou velmi elegantní a vidíme v nich velký letošní potenciál. Všechny nové kolekce jsou také tvarově velmi bohaté,“ popsala trendy a nové kolekce Kateřina Tichá, majitelka firmy GLASSOR, předního výrobce vánočních ozdob u nás.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry